Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

H στιγμή που ένας δισεκατομμυριούχους ανακοινώνει οτι θα ξεχρεώσει τα δάνεια 430 φοιτητών (vid)


O Robert F. Smith στην εκδήλωση της αποφοίτησης της τάξης του 2019 του Morehouse College ανακοίνωσε ...
πως θα ξεχρεώσει τα δάνεια που πήραν οι φοιτητές για να σπουδάσουν.




Όπως είναι γνωστό, το σύστημα εκπαίδευσης στις ΗΠΑ για να μπει κάποιος σε ένα κολέγιο δεν προβλέπει απλά να γίνει δεκτός, αλλά και να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται. Κάτι που οδηγεί την συντριπτική πλειοψηφία στο να παίρνει δάνεια που αποτελούν οικονομική... θηλιά στον λαιμό τους για πολλά χρόνια.

Ευτυχώς, η τάξη του 2019 του Morehouse College δεν θα χρειαστεί να ζήσει με αυτό το βάρος, καθώς στην εκδήλωση για την αποφοίτησή της, ο Robert F. Smith ανακοίνωσε πως θα αναλάβει αυτός να τα ξεχρεώσει.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά 40 εκατομμύρια για τους 430 συνολικά νεαρούς.

«Εκ μέρους της οικογένειάς μου που μετράει 8 γενιές σε αυτή την χώρα, θα βάλουμε λίγο... καύσιμο στο λεωφορείο σας. Έχουμε τους απόφοιτους εκεί πέρα. Αυτό είναι μία πρόκληση για εσάς.

Η τάξη του 2019 είναι δική μου. Η οικογένειά μου θα εξαφανίσει τα σπουδαστικά δάνεια που έχετε», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας μετά την αρχική παγωμάρα, μεγάλη αποθέωση.

Αφορμή για την κίνησή του αυτή αποτέλεσε μία έρευνα που έδειξε πως η οικονομική διαφορά που υπάρχει μεταξύ λευκών και μαύρων στις ΗΠΑ, μπορεί να μειωθεί κατά 25% αν δεν υπάρχει το σπουδαστικό δάνειο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs