Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

«Η Γερμανία απορρίπτει τα περισσότερα αιτήματα επανένωσης οικογενειών από την Ελλάδα»


«Τα περισσότερα αιτήματα επανένωσης προσφυγικών οικογενειών από τη Ελλάδα απορρίπτονται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για...
τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες Bamf», σημειώνει η Westdeutsche Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση απέρριψε 472 αιτήσεις από την Ελλάδα».




H εφημερίδα σημειώνει ότι όπως προκύπτει από απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο κοινοβούλιο από τις συνολικά 626 αιτήσεις από την Ελλάδα απορρίφθηκαν οι 472, δηλαδή πάνω από το 66%. Οι γερμανικές αρχές δεν αναφέρουν τους λόγους της απόρριψης. Σύμφωνα ωστόσο με την Αριστερά και οργανώσεις αρωγής που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά η αρμόδια γερμανική υπηρεσία επικαλείται την απουσία εγγράφων. Η αριστερή πολιτικός Γκεκάι Ακμπουλούτ δηλώνει ωστόσο ότι η οι γερμανικές αρχές ζητούν μεταφράσεις που δεν προβλέπονται στον Κανόνα του Δουβλίνου και κάνει λόγο για παράνομη πρακτική», τονίζοντας ότι για πρόσφυγες που ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες στην Ελλάδα, η επανένωση οικογενειών είναι συχνά η τελευταία τους ευκαιρία για να ξεφύγουν από την δυστυχία».
Πηγή: Deutsche Welle

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs