Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν παραλίες με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Περίπου 300 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν σε ...
καθαρισμό παραλιών στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κυλλήνη Ηλείας, στην Καβάλα και στα Χανιά, στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», που διοργάνωσε για 19η διαδοχική χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».




Παράλληλα, οι μαθητές, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία για μια παραλία;», τα οποία περιλάμβαναν διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, υιοθέτηση παρτεριού και κατασκευή Φάρου, παρουσίαση του εξοπλισμού της Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, ενημέρωση για το ρόλο του Λιμενικού Σώματος, ζωγραφική σε καμβά, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και άλλες δραστηριότητες.

Στη δράση συμμετείχαν το δημοτικό Τύμβου Μαραθώνα, το 106ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, το 76ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το δημοτικό Νεοχωρίου, το 8ο δημοτικό Καβάλας, και το 5ο και 6ο δημοτικά Χανίων.

Στη Nέα Μάκρη καθαρίστηκε η παραλία Μπρέξιζα της Νέας Μάκρης, στη Θεσσαλονίκη η παραλία της Αρετσούς στην Καλαμαριά, στην Κυλλήνη η παραλία της Κυλλήνης, στην Καβάλα η παραλία της Καβάλας και στα Χανιά η παραλία του Κλαδισού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs