Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Απόλυτη φρίκη και διαστροφή στην απολογία του Κρητικού δολοφόνου - Βιασμός παρά φύση και κομμένο αυτί


Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον στα Χανιά....



Σύμφωνα με τον 27χρονο δράστη της δολοφονίας Γιάννη Παρασκάκη η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, ωστόσο εκείνος τη βασάνισε μέχρι θανάτου. «Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές» είπε μεταξύ άλλων ο 27χρονος στην απολογία του. «Μετάνιωσα, δεν ήξερα τι έκανα» είπε ακόμη μέσω του δικηγόρου του.

«Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο “πέρασμα”. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα…».


Υπέπεσε σε αντιφάσεις o δράστης

Ο 27χρονος δολοφόνος της Σούζαν Ιτον, σύμφωνα με την Real News, δήλωσε άγνοια στους ανακριτές για την εξαφάνιση της Αμερικανίδας Βιολόγου, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις με τις κινήσεις του και την παρουσία του σε επίμαχα σημεία, όπως στο πολεμικό καταφύγιο στο Κολυμπάρι, με αποτέλεσμα να παραδεχτεί την ενοχή του.

«Την είδα γύρω στις 3 το μεσημέρι να τρέχει φορώντας αθλητική φόρμα. Δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Ήθελα να βρω μια γυναίκα να κάνω σεξ, γι’ αυτό είχα πάρει το αμάξι και οδηγούσα στον δρόμο. Την αιφνιδίασα χτυπώντας την με το αμάξι. Ήθελα να την ακινητοποιήσω. Όταν έπεσε στο έδαφος ματωμένη, γύρισε και με κοίταξε. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Έβαλα όπισθεν και οι τροχοί του αυτοκινήτου πέρασαν από πάνω της. Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε από τον πόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παρασκάκης.


«Ήταν ζωντανή και πάλευε»

Μετά τον εγκλωβισμό της 60χρονης στους τροχούς του δράστη, ο 27χρονος αποφάσισε να τη μεταφέρει σε ερημικό σημείο για να συνεχίσει την αποτρόπαιη δράση του. «Θυμήθηκα πως είχα στο αμάξι μια ομπρέλα θαλάσσης. Έβγαλα το κάλυμμα και το έστρωσα στο πορτμπαγκάζ για να μη μείνουν αίματα. Την έβαλα μέσα και έριξα και το κομμένο αυτί. Ήταν ζωντανή και πάλευε…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήματος απομακρύνθηκε από το σημείο και αφού οδήγησε περίπου δέκα χιλιόμετρα έφτασε στο παλιό γερμανικό καταφύγιο. Εκεί πάρκαρε το όχημά του δίπλα από την τρύπα που γνώριζε πολύ καλά από παλαιότερη εξερεύνηση ότι υπήρχε εκεί και έβγαλε από το πορτμπαγκάζ την αιμόφυρτη γυναίκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας αν και βαρύτατα τραυματισμένη η Αμερικανίδα συγκέντρωσε όσες δυνάμεις τις είχαν απομείνει και προσπάθησε να αντισταθεί στον δράστη και να σώσει τη ζωή της.


«Τη βίασα τρεις φορές»

Μάταια όμως καθώς εκείνος ήταν αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις αρρωστημένες του σεξουαλικές ορέξεις. «Αντιδρούσε αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαμε και της έσφιγγα τον λαιμό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές. Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα μέσα στην τρύπα. Έριξα πάνω της το κάλυμμα της ομπρέλας και ο,τι σκισμένα ρούχα υπήρχαν γύρω γύρω» παραδέχεται ο Παρασκάκης σοκάροντας με την περιγραφή του.

Τέσσερις ημέρες μετά οι ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της Σούζαν Ιτον ενώ η σήμανση εντόπισε και φωτογράφισε τα βασικά πειστήρια της δολοφονίας που παρουσιάζει η RealNews. Το κάλυμμα της ομπρέλας μέσα στη σπηλιά, την παλέτα με την οποία έκλεισε το φρεάτιο και τα ίχνη από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.


Τα λάθη του δολοφόνου

Μετά τις αρρωστημένες του πράξεις ο Παρασκάκης προσπάθησε να σβήσει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία του εγκλήματος από το αυτοκίνητό του. Έτσι πήγε στο νεκροταφείο της περιοχής για να πλύνει από τη βρύση που υπάρχει εκεί το πορτμπαγκάζ στο οποίο υπήρχαν αίμα και ίχνη DNA.

Στην προσπάθειά του αυτή το έπλυνε τρεις φορές χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χλωρίνη, αφήνοντας όμως το υπόλοιπο εσωτερικό και εξωτερικό βρώμικο, γεγονός που προκάλεσε τις πρώτες υποψίες στην αστυνομία. Επιπλέον πέρασε με ασβέστη όλο τον χώρο της βρύσης ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ωστόσο στο σημείο που είχε αρχικά επιτεθεί στην Αμερικανίδα υπήρχαν ίχνη από τα ελαστικά του ΙΧ ενώ ίδια ίχνη υπήρχαν γύρω από την τρύπα που βασανίστηκε μέχρι θανάτου η Σούζαν Ιτον. Ακόμα κάμερα είχε καταγράψει τον Παρασκάκη να οδηγεί στον δρόμο προς το γερμανικό καταφύγιο, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι δεν είχε την επίμαχη ημέρα επισκεφτεί την περιοχή. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε αίμα στο παπούτσι του δράστη που στάλθηκε για ανάλυση DNA ενώ μετά το έγκλημα κατέφυγε σε συγγενικό του σπίτι για να πλύνει τα ρούχα του.


«Μετάνιωσα…»

«Μετάνιωσα ζητάω συγγνώμη από όλους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Ξέρω ότι το τίμημα που θα πληρώσω είναι ακριβό» δήλωσε στη Real μέσω του δικηγόρου του ο Γιάννης Παρασκάκης αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που διέταξε την προφυλάκισή του. «Ο εντολέας μου όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχεται όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ζητήσαμε και νομίζω είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε στη Real ο συνήγορός του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs