Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Στα σκαριά φυλακές τύπου Γ΄ – Tο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Μία ή δύο φυλακές τύπου Γ’, αυστηροποίηση των συνθηκών ασφαλείας στα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα και σύστημα ...
απενεργοποίησης του σήματος των κινητών τηλεφώνων σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, 




στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Λευτέρη Οικονόμου, σε μία προσπάθεια να λύσουν το χρόνιο πρόβλημα παραβατικότητας και ανομίας στα καταστήματα κράτησης.

Οπως λένε ανώτατες πηγές, θα διαμορφωθεί τουλάχιστον μία φυλακή με αυτόν τον τρόπο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη. Επιπρόσθετα, όσο αυτό είναι εφικτό αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν οι φυλακές ανά αδίκημα και ποινικό παρελθόν του εκάστοτε κρατουμένου. Πλέον οι φυλακές με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε υπάγονται στο «υπερυπουργείο» του νέου υπουργού, με τις προθέσεις της κυβέρνησης να στέκονται περισσότερο στον έλεγχο των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και των διάφορων μαφιών που δρουν ανεξέλεγκτα. Τα παραπάνω, όπως λένε τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποσκοπούν στο να μπει «τέλος» στο συντονισμό έκνομων ενεργειών από κρατούμενους που βρίσκονται μέσα στις φυλακές και δίνουν εντολές σε συνεργάτες τους εκτός φυλακών.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι θα γίνει προσπάθεια ανακατανομής των κρατουμένων, αποσκοπώντας στο… σπάσιμο των «αρχηγείων» από κρατούμενους μέσα στις φυλακές, αλλά και στις διασυνδέσεις τους. Η Αστυνομία πλέον θα έχει τον πρώτο λόγο για να μπορεί να προλαμβάνει φαινόμενα παραβατικότητας και να επεμβαίνει άμεσα στις φυλακές. Αλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές το τελευταίο διάστημα που η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, με την Αντιτρομοκρατική να καταφέρνει να εξαρθρώνει την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» που είχε στο «εγκληματικό μενού» της από εκβιασμούς μέχρι εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.


Σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης έγινε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, σχετικά με το θέμα των φυλακών. «Πρέπει να υλοποιήσουμε την ενσωμάτωση της μεταφοράς των υπηρεσιών από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνολικότερα θα πρέπει να υπάρξει τάξη και ασφάλεια μέσα στο χώρο.

Δεδομένου, φυσικά, ότι η κατάσταση είναι άσχημη τα τελευταία χρόνια», σχολίασε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πρόθεση του νέου υφυπουργού, υπεύθυνου για την αντεγκληματική πολιτική, αλλά και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι η άμεση συνεργασία σωφρονιστικών και αστυνομικών, με στόχο όχι μόνο την καταστολή εξεγέρσεων αλλά και την αποτροπή εγκληματικών συνεργασιών των κρατουμένων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs