Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Creta Farms: Διαπραγματεύσεις με «κρυφό» επενδυτή, αγώνας δρόμου για διάσωση


"Λευκός” καπνός βγήκε τελικά χθες από τη μαραθώνια συνεδρίαση των εμπλεκομένων με διάσωση της Creta Farms. Αντικείμενο της χθεσινής διαπραγμάτευσης ...
τα βήματα που θα ακολουθηθούν για να μην οδηγηθεί η κρητική αλλαντοβιομηχανία στα βράχια.
Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως οι τράπεζες τελικά αποφάσισαν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου επί του σχεδίου εξυγίανσης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ειδικός εντολοδόχος, κάτι που είχε ζητήσει η Eurobank. Το πλάνο προβλέπει το κλείσιμο της συμφωνίας και συγκεκριμένα το νομικό σκέλος αυτής, ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για να γίνει αυτό θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο θα έχει υπογραφεί πρώτα από τα εμπλεκόμενα μέρη. Στόχος είναι η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β&δ της προπτωχευτικής διαδικασίας να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ σήμερα πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας μοναδικό θέμα της οποίας είναι η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι αυτό που θα συγκαλέσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση μοναδικό θέμα της οποίας θα είναι η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης.

Χθες από την άλλη πλευρά η εταιρεία έκανε γνωστό, με αρκετή καθυστέρηση, ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ένα από τα δύο επενδυτικά επενδυτικά σχήματα η προσφορά του οποίου κρίθηκε προτιμητέα, χωρίς όμως να την κατονομάζει. Περιορίζεται να αναφέρει πως "από την επιτυχή κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων εξαρτάται και η ανάδειξη του οριστικού στρατηγικού επενδυτή”.

Σχετικά με τον ειδικό έλεγχο, που διενεργείται από την Deloitte Business Solutions, το πόρισμα του οποίου αναμένει η αγορά, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Τράπεζες και η εταιρεία έχουν λάβει αναμορφωμένη οικονομική προσφορά από την Deloitte για το ύψος της αμοιβής της και διερευνάται η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο