Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Έλληνας γιατρός στο Λονδίνο καταγγέλλει ελλιπή μέτρα ελέγχου και προστασίας στο Ελευθέριος Βενιζέλος


Έλληνας γιατρός ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο επέστρεψε την Πέμπτη 19/3 στην Αθήνα με πτήση της Ryanair και έμεινε έκπληκτος από την ...
πλήρη απουσία ελέγχων στους επιβάτες της πτήσης που επέβαινε και ο ίδιος  στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».





Όπως μας είπε τίθεται μέγιστο θέμα υγείας και ασφάλειας συνόλου. Ούτε καν θερμοκρασία δεν τους πήραν, και το χειρότερο; ούτε τα στοιχεία τους και τον τόπο διαμονής τους ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν ως οφείλουν την τήρηση της 14ήμερης καραντίνας.

Είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία που πρέπει να ερευνηθεί άμεσα! 


Μας βομβαρδίζουν καθημερινά ότι δεν μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, αλλά μπορούν όλοι να μπαίνουν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα δίχως να ξέρουμε που πάνε και αν θα κρατήσουν την καραντίνα; (Να σημειωθεί ότι η πτήση ήταν σε πληρότητα στο 90%)

Ακολουθεί η επιστολή


Καλησπέρα σας,

Εργάζομαι σαν ιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο και χθες το βράδυ (19/3) λίγο πριν τα μεσάνυχτα με την πτήση FR 11 της Ryanair επέστρεψα στην Αθήνα. 

Θα ήθελα να ενημερώσω και εγώ, όπως είμαι σίγουρος ότι έχετε ήδη πληροφορηθεί, ότι στο Ελ. Βενιζέλος, δεν μας έγινε κανένας έλεγχος, αλλά ούτε και σύσταση για κατ' οίκον αυτοπεριορισμό για 14 μέρες από κάποιον υπάλληλο, όπως πληροφορηθήκαμε σαν είδηση από τα ΜΜΕ.

Υπήρχε ένα πελώριο σταντ με οδηγίες το οποίο εξηγούσε το τι ήταν απαραίτητο να γίνει. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι πλειονότητα των συνεπιβατών μου, απλά το προσπέρασε αδιαφορώντας για το περιεχόμενο του κειμένου
Δεδομένης της πανδημίας, θεωρώ ότι οι τήρηση κάποιων κανόνων είναι ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία από εμένα, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. 

Μετά τιμής, 

Δημήτριος Καβάκος


Σημείωση: Τα πλήρη στοιχεία του και τηλέφωνα επικοινωνίας βρίσκονται στη διάθεσή μας και όποιος επίσημος φορέας ενδιαφερθεί να  επικοινωνήσει μαζί του μπορεί να μας τα ζητήσει στο prothselida@gmail.com
Πηγή: www.e-eidhseis.com


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs