Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Καβάλα: Χρυσοθήρες κατέστρεψαν ιστορικό πέτρινο γεφύρι ψάχνοντας… θησαυρό - Το γεφύρι έφτιαξε ο Ιμπραήμ για την υδροδότηση της Καβάλας


Οι θρύλοι περί ύπαρξης κρυμμένων θησαυρών παρακινούν πολλούς να τους αναζητήσουν. Αυτό όμως ...
έχει συχνά ολέθρια αποτελέσματα για το σημείο που εστιάζουν την προσοχή τους, ενώ συχνά οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται ούτε ιστορικά μνημεία στην προσπάθειά τους να γίνουν πλούσιοι.




Αυτό ακριβώς συνέβη όταν άγνωστοι προσπάθησαν να βρουν θησαυρό στο 3ο κατά σειρά και μεγαλύτερο πέτρινο ιστορικό γεφύρι το οποίο βρίσκεται στον "Δρόμο του Νερού" στην Καβάλα. Θρύλοι αναφέρουν από παλιά πως στην περιοχή βρίσκεται κρυμμένος κάποιος μεγάλος θησαυρός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σημαντική ζημιά στο ιστορικό γεφύρι, καθώς οι άγνωστοι έσκαψαν μέχρι και τα θεμέλια, με τα ίχνη της αξίνας να είναι ορατά στη μαρμάρινη "υποδομή" του γεφυριού, το οποίο θεωρείται μέρος της υποδομής την οποία έφτιαξε ο Ιμπραήμ για την υδροδότηση της Καβάλας.


Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά όπου χρυσοθήρες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην περιοχή, βασιζόμενοι σε δοξασίες και θρύλους, ένας εκ των οποίων "μιλάει" για θησαυρό σε τοξωτό γεφύρι ή για τον -υποτιθέμενο- θησαυρό του Μαμούτ Αγά στην Καβάλα. Ωστόσο οι θησαυροί παρέμειναν ό,τι και οι "πηγές" τους: Απλοί θρύλοι.

Οι ζημιές φαίνονται στις φωτογραφίες του Χάρη Ιορδανίδη που δημοσίευσε το kavalapost.gr





Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs