Κυριακή 5 Απριλίου 2020

H Αθήνα πήρε έγκαιρα μέτρα, είναι πιο άδεια από ποτέ -Το αφιέρωμα από Associated Press και New York Times που κάνει το γύρο του κόσμου [εικόνες]


Tο γύρο του κόσμου κάνει τηλεγράφημα του πρακτορείου Αssociated Press, το οποίο συνοδεύεται από ...
φωτογραφικό αφιέρωμα από την Αθήνα και στο οποίο τονίζεται ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το άρθρο εμφανίζεται στην ηλεκτρονική ροή ειδήσεων των New York Times και της Washington Post συνοδευόμενο από εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης -πλέον- οδού Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι, όπως και σε πολλές πόλεις του κόσμου, έτσι και στην Αθήνα οι δρόμοι είναι άδειοι, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όλο και πιο περιοριστικά.

Στη συνέχεια, γίνεται περιεκτική περιγραφή των μέτρων αυτών, ενώ τονίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκονται, αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους και οι πεζοί είναι λιγοστοί. Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών ότι χρειάζονται εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 και 1.544 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Μνημεία και αξιοθέατα που πάντα βρίθουν από ζωή, τώρα δείχνουν έρημα ακόμη και με το φως της ημέρας. Ποιος να το φανταζόταν ότι δεν θα κυκλοφορούσε ούτε ένα αυτοκίνητο στην Πανεπιστημίου ή την Σταδίου, ή ακόμη και στην Ποσειδώνος, με την παραλία δίπλα άδεια, ή πως δεν θα κυκλοφορούσε ψυχή στο Σύνταγμα και την Ερμού η το Μοναστηράκι.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του, το AP, η Ελλάδα, σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, έχει πάρει επιθετικά μέτρα νωρίς. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια έκλεισαν αμέσως μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ περισσότεροι περιορισμοί εισάγονται σχεδόν κάθε μέρα: χιονοδρομικά κέντρα και οργανωμένες παραλίες έκλεισαν, τα καταστήματα λιανικής κατέβασαν ρολά, προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν, έκλεισαν οι εκκλησίες και όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι τους.

Το δημοσίευμα, στην συνέχεια αναφέρεται εκτενέστερα στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις που κάποιος τα παραβιάζει.

Ας δούμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από την έρημη Αθήνα

Έρημη η πλατεία ΣυντάγματοςΆδεια ακόμη και η Ερμού, που πάντα βρίθει από ζωήΤο Μοναστηράκι, όπως δεν το έχουμε ξαναδείΗ στάση του Μετρό Πανεπιστήμιο -οι Έλληνες έχουν περιορίσει στο ελάχιστον τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣτιγμιότυπο από την έρημη ΑκαδημίαςΤο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από ψηλάΗ Πλάκα, με φόντο την Ακρόπολη και το Παρθενώνα, χωρίς τουρίστεςΤο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς και στο φόντο, η έρημη ΠανεπιστημίουΤο Μοναστηράκι από ψηλάΈνας άνδρας με μάσκα στην έρημη ΕρμούΗ λεωφόρος Συγγρού χωρίς καθόλου κίνηση!Η λεωφόρος ΠοσειδώνοςΈρημη και η παραλία δίπλα στην ΠοσειδώνοςΗ ΣταδίουΤο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Πανεπιστημίου Η πλατεία Ομονοίας

Φωτογραφίες: AP/Thanassis Stavrakis

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο