Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Όχι στην ένωση με την Σαλαμίνα!


Δύο δικηγόροι Πειραιά, με αόρατους και μη κατονομαζόμενους εντολείς, βαφτίζουν τον Κόλπο της Ελευσίνας ...
«Λιμένα». Αναπολούν την περίοδο 1981-1985 όταν ελλιμενίστηκαν 600 παροπλισμένα και κατασχεμένα πλοία και απορούν γιατί σήμερα ελλιμενίζονται μόνο 38!




Με επιστολή τους (8/9/20) που δεν απευθύνεται πουθενά αλλά κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, σε δύο Υπουργούς, στον Πρόεδρο του ΟΛΕ, στον Λιμενάρχη, αορίστως σε Ναυτικούς Πράκτορες, εταιρείες φύλαξης παροπλισμένων και κατασχεμένων καθώς και ιδιοκτήτες φορτηγίδων και λαντζών, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την «συμπεριφορά του κου Διευθύνων Συμβούλου του Ο.Λ.Ε ο οποίος αρνείται να αυξήσει τα έσοδα του ιδίου του Οργανισμού επικαλούμενος δήθεν πιέσεις από τον Δήμαρχό Ελευσίνας αλλά και μια περιβαλλοντική οργάνωση καθώς δεν δέχεται τον ελλιμενισμό άλλων παροπλισμένων πλοίων εντός του κόλπου της Ελευσίνας». Μάλιστα αναρωτιούνται: «Άραγε ποιος είναι ο σκοπός? Μήπως τη παύση της λειτουργίας του λιμένος τελικά?» «πως θα ανακοπεί η ανεργία στην περιοχή που πλήττεται, ενώ σύντομα δηλαδή το 2021 η Ελευσίνα θα γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα ολόκληρης της Ευρώπης!!!» (η ορθογραφία, η στίξη και η σύνταξη διατηρούνται ανέπαφες).

Τέλος, «ξεναγούν» τον Πρωθυπουργό στα μύρια κακά και άσχημα του Κόλπου και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει πλαζ για λουομένους κοινοποιούν φαρδιά πλατιά την πρόταση τους: «Πρότασή μας είναι για το λιμένα της Ελευσίνας να γίνουν τα αγκυροβόλια όλων των πλοίων 2 με 3 μίλια από την ακτή.»! [ Εδώ μπερδεύουν τα μίλια με τα εκατόμετρα γιατί αλλιώς θα παροπλίσουν πλοία στην ενδοχώρα της Σαλαμίνας… ]

Αποκαλύπτουμε σήμερα αυτή την καταγέλαστη ΕΠΙΣΤΟΛΗ και την παραδίδουμε στην κρίση της κοινής γνώμης με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

1) Είναι γνωστά τα συμφέροντα που με πρόσχημα την ναυτιλιακή και την υγειονομική κρίση και με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού ορέγονται ένα δεύτερο γύρο στρεβλής, ασύδοτης και αγύρτικης ανάπτυξης στην περιοχή. Προς το παρόν τα βρίσκουν σκούρα στον Κόλπο της Ελευσίνας: 2 τριτοκοσμικά διαλυτήρια έκλεισαν, ούτε να φέρουν με την άνεσή τους επικίνδυνα και επιβλαβή από τ’ άλλα λιμάνια της χώρας μπορούν ούτε τα ναυάγια να εγκαταλείψουν στον βυθό μπορούν.

2) Πίσω από την επιστολή κρύβεται η απόπειρα να συγκροτηθεί ένα μέτωπο συντεχνιακών συμφερόντων που δεν θα λογαριάσει ούτε τετραγωνικό θάλασσας ελεύθερο προκειμένου να κερδίσει από την περαιτέρω υποβάθμιση και την ρύπανση του Κόλπου. Του είναι αδιανόητο πως υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι ο Κόλπος αποτελεί πηγή ζωής και πλούτου για τους κατοίκους στους παραθαλάσσιους οικισμούς προς τους οποίους παρέχει τα 2/3 του οξυγόνου που αναπνέουν, δηλαδή 2 από τις 3 αναπνοές τους!

3) Όταν προβάλλεται ως παράδειγμα και με απύθμενη κυνικότητα η εικόνα του μολυσμένου Κόλπου της δεκαετίας του ’80, όταν καταγγέλλεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, που κατά την διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας του παροπλίστηκαν 14 πλοία, καταλαβαίνει κανείς πόσο λυσσαλέα επιχειρούν να πετύχουν τον σκοπό τους. Η δε επίκληση του ψευδεπίγραφου πατριωτισμού των ελληνόκτητων πλοίων με σημαία Τόγκο, που σαπίζουν στην Βλύχα μετά από μεταφορά 2,1 τόνων ηρωΐνης, μόνο τον γέλωτα προκαλεί.

4) Η κοντόθωρη Δημοτική πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος που έβαζε βραχυπρόθεσμους στόχους μιας εκλογικής τετραετίας, εγκαταλείποντας τους μακροπρόθεσμους στόχους που απαιτούν συγκροτημένες πολιτικές, απέτυχε παταγωδώς, αφήνοντας ελεύθερα τμήματα του ζωτικού μας χώρου στα καραδοκούντα συμφέροντα. Ένα ακριβώς χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής τίποτε δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει όραμα που καθοδηγεί την πράξη, ότι ασκούνται ενεργητικές πολιτικές ανάκτησης του ζωτικού μας χώρου. Δικαίως αναθάρρησαν οι εντολείς.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs