Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Πυρ και μανία ο Μπαχτσελί εναντίον Μπάιντεν επειδή δεν αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη Ιστανμπούλ


Επίθεση στον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί που... έστρεψε τα βέλη του και κατά του Αμερικανού Πρόεδρου, Τζο Μπάιντεν.



Αρχικά χαρακτήρισε ανοησία τη δήλωση του Ακιντζί ότι ο «Τατάρ θα είναι το παπαγαλάκι της Άγκυρας στη Γενεύη», λέγοντας ότι ο τέως Τ/Κ ηγέτης «παραληρεί με γλώσσα ΕΟΚΑ».

«Ο πρόεδρος Τατάρ δεν είναι παπαγαλάκι, είναι μια γενναία καρδιά που υπερασπίζεται τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις εθνικές ευαισθησίες των Τουρκυπρίων.

Η παρέμβαση του τέως προέδρου, Μουσταφά Ακιντζί, για να υπονομεύσει τη διαδικασία της Γενεύης, η απρεπής και αήθης κριτική εναντίον του νυν προέδρου, Ερσίν Τατάρ, αποτελεί ένδειξη ότι τα κοιμισμένα κύτταρα άρχισαν να κινούνται», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ο μόνος τίτλος που αξίζει στη νοοτροπία του Μουσταφά Ακιντζί είναι “ντελικανής Ρωμιός”, επειδή έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρουν την Κύπρο με τεχνάσματα οι Ελληνοκύπριοι».

Ο Μπαχτσελί, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη λέξη «Κωνσταντινούπολη», που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία περιοχή με τέτοιο όνομα δεν υπήρχε. Υπάρχει η Ιστανμπούλ μας και είναι η μεγαλύτερη τουρκική πόλη στον κόσμο», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σημειώνοντας ότι «το πως βλέπουν και τί θέλουν να δουν κάποιοι όταν κοιτάζουν πέρα από τον ωκεανό έχει ελάχιστη σημασία.

Η σελίδα της Κωνσταντινούπολης έκλεισε πριν από 568 χρόνια. Για παράδειγμα, ακόμη και αν επαναφέρουμε την ιστορία και επιστρέψουμε στις συνθήκες του 1453 όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και όλα τα όντα θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ενός απόλυτου και νικηφόρου Τούρκου που κάνει τον κόσμο να τρέμει, οδηγεί τα πλοία από τη στεριά και χτυπάει τα τείχη με κανόνια».

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενσωματώσει άμεσα το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 στις πολεμικές δυνάμεις της χώρας, ως απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Σύμφωνα με το Άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Μπάιντεν εγκλημάτησε προωθώντας το μίσος.

Σε απάντηση, η πρώτη μας δουλειά πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των S-400 και η απαίτηση αποζημίωσης για τα F-35» είπε ο Μπαχτσελί.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι με τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά με τον Λευκό Οίκο. Δεν έχουμε διαπράξει ποτέ έγκλημα, δεν απολογούμαστε σε κανέναν», είπε ακόμη.

Πηγή: Sozcu

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs