Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θρήνος για τον νεκρό στρατιώτη από ανατροπή τεθωρακισμένου

Θρήνος στο Αλιβέρι όπου το άτυχο παλικάρι που ήταν στρατιώτης οδηγός του και έχασε τη ζωή του.

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις από την ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος Μ 113 σε ...παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού.

Το δυστύχημα συνέβη στις 05:50 το πρωί της Τρίτης στο ύψος της περιοχής Συκάμινο.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα με τραγική συνέπεια το θάνατο του στρατιώτη οδηγού του.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη και κατέληξε.

Στο μοιραίο τεθωρακισμένο βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. 

Την ώρα που μαθεύτηκε η δυσάρεστη είδηση, πάγωσαν όλοι μιας και το άτυχο παλικάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

ΠΗΓΗ: viotianews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο