Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης στα σκαριά

Οι πληροφορίες έρχονται από το πρωθυπουργικό στρατόπεδο και αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μελετά το ενδεχόμενο να... αξιοποιήσει την ευκαιρία για έναν μίνι ανασχηματισμό που του δίνεται, μέσα στον Οκτώβριο, με αφορμή την πλήρωση της θέσης του υπουργού Άμυνας, που αρχές Νοεμβρίου μένει κενή. Ως γνωστόν, ο νυν, Δημήτης Αβραμόπουλος, ορίσθηκε Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν και αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα του την 1/11/2014. Κατά συνέπεια, κάποιος θα πρέπει να πάει επικεφαλής στο Πεντάγωνο.

Στο πλαίσιο αυτής της υποχρεωτικής αλλαγής, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς δέχθηκε εισηγήσεις για μια – δύο επιπλέον διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό του συμβούλιο. Μια από αυτές λέγεται ότι έχει να κάνει με τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο τις τελευταίες μέρες με την ταύτιση του με την κ. Ρένα Δούρου, στο θέμα των αξιολογήσεων των υπαλλήλων, ενώ υπό επιτήρηση τελεί εδώ και μέρες και η η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, για άλλους λόγους.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, για το θέμα, τουλάχιστον προς το παρόν. Σίγουρα, πάντως, οι εξελίξεις σ” αυτό το μέτωπο μετατίθενται για την μεθεπόμενη εβδομάδα, αφού θα έχει τελειώσει και η εκκρεμότητα με την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο