Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Η κυβέρνηση δεν είναι δικαστής απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη για τη Siemens

«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά... και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε – εάν εμπίπτουν στους κανόνες».

Τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο όπου έθεσε το θέμα της Siemens η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς, παρέπεμψε την ελληνική κυβέρνηση στη δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση.

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε η κυρία Βιρτς.

Παράλληλα, σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, επισήμανε: «Και σε ό,τι αφορά τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs