Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΦΟΝΙΚΗ» ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ! – Πάνω από 33 οι νεκροί και 75 οι τραυματίες! (ΦΩΤΟ)


Έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Αγκυρας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων, σύμφωνα με αξιωματικό των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. 

Σύμφωνα με...
πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πυρά ακούστηκαν μετά την έκρηξη, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επί τόπου.

Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας.


Οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για 33 νεκρούς νεκρούς και 75 τραυματίες από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αγκύρας, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.

«Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα στόχος ήταν μια κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται επί καθημερινής βάσεως στην πλατεία κοντά στο μετρό. Από την έκρηξη νεκρός είναι ένας αστυνομικός της ομάδας.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε από Κούρδo μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Τα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Εικόνες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν απανθρακωμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.


Φαίνεται πως η έκρηξη σημειώθηκε μέσα από αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα πίσω από λεοφωρείο το οποίο σταματούσε στη στάση για να πάρει κόσμο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό και συγκλονίζει η στιγμή της έκρηξης όπου ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν.  



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs