Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ! Νέο άλμπουμ έπειτα από 45 χρόνια για τον Santana


H 15η Απριλίου σηματοδοτεί την ημερομηνία κυκλοφορίας του «Santana IV», του πολυαναμενόμενου στούντιο άλμπουμ του line up των αρχών της δεκαετίας του ’70 που....
απαρτιζόταν από τον θρύλο της κιθάρας, Carlos Santana (κιθάρα, φωνητικά), τον Gregg Rolie (πλήκτρα, φωνητικά), τον Neal Schon (κιθάρα, φωνητικά), τον Michael Carabello (κρουστά) και τον Michael Shrieve (τύμπανα).

Πρόκειται για την πρώτη φορά, εδώ και 45 χρόνια, που το κουιντέτο ηχογραφεί ένα νέο άλμπουμ, έπειτα από το «Santana III», που κυκλοφόρησε το 1971.

Το «Santana IV» περιέχει δεκαέξι ολοκαίνουργια κομμάτια, τα οποία φέρουν την υπογραφή δημιουργίας και παραγωγής του ίδιου του συγκροτήματος, και διατηρεί την ίδια απαράμιλλη ενέργεια και την αξεπέραστη μουσικότητα που έκανε το Santana μια πρωτοποριακή δύναμη στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αλλά και γνωστό σε όλη την υφήλιο.


Η ιδέα της επανένωσης ήρθε πριν χρόνια, όταν ο Schon πρότεινε στον Santana να ηχογραφήσουν έναν δίσκο μαζί. Η ιδέα άρεσε στον Santana, ο οποίος πρότεινε να καλέσουν και τους υπόλοιπους τρεις και να δημιουργήσουν το «Santana IV». Έπειτα από τις πρώτες πρόβες που πραγματοποιήθηκαν το 2013, το συγκρότημα ηχογράφησε μέσα στη διετία 2014 και 2015, δεκαέξι μαγευτικά κομμάτια που συνδύαζαν όλα τα χαρακτηριστικά τους στοιχεία – afro-latin ρυθμούς, υψηλής κλίμακας φωνητικά, ηλεκτρικά blues, psychedelic κιθαριστικά σόλο και άκρως ζωηρά κρουστά. Επιπλέον, σε δύο τραγούδια συμμετέχει και ο Ronald Isley, από τους «The Isley Brothers».


Το πρώτο single είναι το «Anywhere You Want to Gο» και θα μπορούσε ήδη να μπει στο πάνθεον των κλασσικών τραγουδιών του Santana. Το κομμάτι έχει γραφτεί από τον Gregg Rolie και είναι ένα τραγούδι που θυμίζει τους χορευτικούς ρυθμούς του κλασσικού «Oye Como Va».

Ο Santana δήλωσε: «Ήταν μαγικά. Δεν χρειάστηκε και πιεστούμε για να βρούμε τη χημεία μας, ήταν άμεσο. Από εκεί και πέρα χρειάστηκε απλά να δημιουργήσουμε τραγούδια και στοιχεία που ο κόσμος θα αναγνώριζε αμέσως ότι είναι από εμάς».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs