Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δείπνο με «γεύση» Ελλάδας, Τόμσεν με εκπροσώπους των δανειστών, χωρίς τον Τσακαλώτο


Ο Πόλ Τόμσεν το βράδυ θα συμμετάσχει σε δείπνο με συνεργάτες του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του πρόεδρου του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ και ...
άλλων στελεχών των δανειστών, στις Βρυξέλλες. 

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το «χάσμα» που χωρίζει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group της Δευτέρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να επιστρέψουν οι δανειστές και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόσμεν θα επιμείνει στην σκληρή γραμμή του Ταμείου και όπως διαμηνύει σε συνεργάτες του, «για να ανοίξει το ζήτημα του χρέους πρέπει η Ελλάδα πρώτα να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα».


Ενδιαφέρον έχει ότι στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ομιλητής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων, καθώς αναζητείται λύση άμεσης επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα. Ωστόσο δεν είναι καλεσμένος στο δείπνο…

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο επίσημο πολιτικό ραντεβού είναι το Eurogroup της Δευτέρας 7 Μαϊου. Πλέον, πηγές των δανειστών κάνουν λόγο για ανάγκη διενέργειας διαπραγματεύσεων σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. 

Σχετικά με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του Star επεσήμανε: «Αναμένω να επιστρέψουν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη», ενώ σε ό,τι αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς, και αναφορικά με το χρόνο είπε ότι «το Πάσχα θα φέρει και την Ανάσταση στην οικονομία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs