Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ; Γιατί οι αμερικανικές Αρχές άνοιξαν ξανά την υπόθεση


Ανατρέπονται τα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού Τύπου της Ρωσίας Μιχαήλ Λέσιν.

Οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές εξετάζουν....
το ενδεχόμενο ο Λέσιν ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον τον περασμένο Νοέμβριο, να είχε δεχτεί επίθεση προτού να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Η πηγή αυτή, που έχει γνώση των ερευνών, είπε ότι οι αρχές ακόμη προσπαθούν να καθορίσουν ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης αλλά προς το παρόν δεν έχουν κανέναν ύποπτο.

Ο Λέσιν, υπουργός Τύπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από το 1999 μέχρι το 2004, βρέθηκε αναίσθητος στις 5 Νοεμβρίου στο πάτωμα του δωματίου του στο ξενοδοχείο Doyle Washington, που είναι γνωστό και με το όνομα Dupont Circle Hotel.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο Λέσιν έφερε τραύματα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι, τα οποία ήταν αυτά που προκάλεσαν τον θάνατό του. Έφερε επίσης τραύματα στον λαιμό, τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια.



Η ρωσική τηλεόραση RT είχε μεταδώσει τότε, επικαλούμενη μέλη της οικογένειάς του, ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου διαπίστωσαν ότι δεν είχαν προκληθεί ζημιές και δεν βρήκαν αποδείξεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει ότι συνεχίζει τις έρευνες γύρω από τον θάνατο του Λέσιν.

Ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η Μόσχα πιέζει εδώ και πολλούς μήνες, μέσω της διπλωματικής οδού, ζητώντας πληροφορίες για την υπόθεση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs