Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα, λέει ο Κουρουμπλής για την «προτροπή» του προς τους δικηγόρους να διαδηλώνουν για να… αδυνατίσουν!


Διευκρινήσεις για τη δήλωση που έκανε για τους δικηγόρους στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι «καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κανέναν κιλό», έδωσε ο υπουργός....
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Βήμα Fm.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε συγκεκριμένα: «Ήρθε μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ήθελε να ζήσει μαζί μου μια μέρα ολόκληρη για να δει πώς λειτουργεί ένας υπουργός, αν θέλετε και μέσα από τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ. Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;

Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους όπως πολύ σαφής η στάση μου και στους μεγαλοδικηγόρους. που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.


Να σας πω και κάτι άλλο; Στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 μας είχε καλέσει τους τυφλούς ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Του είπαμε ότι κάνουμε πορείες και μας είπε ο Ράλλης «καλό είναι που κάνετε πορείες να χάνετε και κανένα κιλό».

Κάναμε λοιπόν χιούμορ και το ερμήνευσαν έτσι. Ξέχασαν ποιος παρείχε την στήριξη προς τους δικηγόρους στη Βουλή όσες φορές την ζήτησαν».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι τα σύνορα στην Ειδομένη θα παραμείνουν κλειστά και ότι «εξέφρασε έναν προβληματισμό για το τι συμβαίνει και τι μπορεί να εξελιχθεί στην πορεία».

«Θεωρώ», πρόσθεσε «ότι στη Μέση Ανατολή που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα φανταζόμασταν στην αρχή, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, διότι δεν ήταν από την αρχή η εμπλοκή της Ρωσίας, τώρα η ροή θα αρχίσει να έχει κάποιο περιορισμό. Διότι θα εκλείψουν γεγονότα, ίσως, τα οποία δεν θα γεννούν τέτοιου είδους καταστάσεις. 'Αρα, το να κάνουμε έναν υπολογισμό εάν θα είναι ένα, δύο ή τρία χρόνια, συντηρείται ανάλογα με το τι θα γίνει στη Μέση Ανατολή.

Λέω λοιπόν ότι τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν και είναι ενδεχόμενο και αυτό που είπε ο κ. Μουζάλας. Είναι μια εκτίμηση αυτό που είπε ο άνθρωπος, είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό είναι θέσφατο, ότι έκλεισαν τα σύνορα; Είπε ο άνθρωπος ότι αυτό γίνεται τώρα. Την έχω ακούσει τη δήλωση, αλλά προσωπικά νομίζω ότι την έχετε παρερμηνεύσει. Εγώ λέω ότι θα ανοίξουν. Μεθαύριο έχουν Σύνοδο Κορυφής, εσείς πώς το ερμηνεύετε αυτό; Να μιλάμε ελληνικά, δηλαδή. Δεν έχουμε Σύνοδο Κορυφής; Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις; Ο κ. Μουζάλας ερμηνεύει μια σημερινή κατάσταση και αυτό είπε».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs