Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Χονγκ Κονγκ: Χωριά-«φαντάσματα» θυμίζουν εγκαταλελειμμένες περιοχές (Photos)


Χωριά-φαντάσματα φέρνουν στο νου οι εικόνες των άλλοτε πολυσύχναστων περιοχών του Χόνγκ Κόνγκ. Οι πόλεις που....
απεικονίζονται στις φωτογραφίες έχουν εγκαταλειφτεί από τους κατοίκους τη δεκαετία του 1960, όταν οι άνθρωποι έφυγαν για να αναζητήσουν δουλειά σε μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας.

Τότε τα στοιχεία της φύσης «ανέλαβαν» τα χωριά Fan Lau, Yim Tim Tsai, Sham Chung, Wang Shan Keuk και Sha Lo Tung. Αρχικά, άρχισαν να πέφτουν τα κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα στη βροχή και στους ανέμους. Το κλίμα επέτρεψε στη χλωρίδα της περιοχής να περικυκλώσει τα ερείπια πολύ γρήγορα. Τα δέντρα ξεφυτρώνουν μέσα από τα παράθυρα των άδειων σπιτιών, ενώ το μόνο ίχνος πολιτισμού είναι πλέον οι ξύλινες πόρτες των κατοικιών.


Μερικές από τις οικογένειες επέστρεψαν, έπειτα από δεκαετίες για να βρουν τα σπίτια τους μέσα σε μια «ζούγκλα». Ο Cheung Wai-kok είναι ο μοναδικός κάτοικος του χωριού Sha Lo Tung. «Η περιοχή είναι προστατευμένη από οικολογικές οργανώσεις, εξαιτίας της παρουσίας πεταλούδων και σπάνιων εντόμων, επενδυτές όμως θέλουν τη γη. Μάλιστα υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή γηπέδου του γκολφ», λέει ο Cheung Wai-kok, που επέστρεψε στη γενέτειρά του πριν από οκτώ χρόνια με τη σύζυγό του, για να ανοίξει ένα εστιατόριο. «Μου άρεσε η ζωή εδώ ως παιδί και μερικοί γνωστοί μου σκέφτονται να γυρίσουν πίσω και να δώσουν ζωή στο χωριό», συμπληρώνει.

Πηγή: Daily Mail

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs