Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ! Κόντρες για την απεργία των δημοσιογράφων – Τι αποφάσισαν τα Σωματεία!

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων.


Η απεργία συνεχίζεται μέχρι τις ...
6 το πρωί της Μ. Τετάρτης (δηλαδή και αύριο Μ. Τρίτη) γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα των ΜΜΕ. Χθες είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι σήμερα το μεσημέρι η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων θα αποφάσιζε την αναστολή της απεργίας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Το μεσημέρι τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας τάχθηκαν κατά της συνέχισης της απεργίας ζητώντας την αναστολή της.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας αναφέρονται τα εξής:

«Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.

Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;


Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών».

Αξίζει αν σημειωθεί ότι από χθες η συνέλευση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ ζητάνε την αναστολή της απεργίας ενώ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ο ΣΚΑΪ, από αύριο κανονικά θα έχει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές παρά την απεργία.

Το μεσημέρι η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τους δημοσιογράφους-μέλη της να σπεύσουν στα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να υπάρξει οργάνωση περιφρούρησης της απεργίας αφού όπως σημειώνεται στο σχετικό μήνυμα της ΕΣΗΕΑ «ετοιμάζουν απεργοσπαστικά φύλλα» για αύριο.

Επεισοδιακή ήταν και η πρωινή συνάντηση της ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ με τους διευθυντές των ΜΜΕ. Η συνάντηση διακόπηκε όταν μέλη της εισέβαλαν στην αίθουσα ζητώντας απεργία διαρκείας και καμία συζήτηση με τους διευθυντές και τους εργοδότες. Πάντως στην πλειοψηφία τους οι διευθυντές των ΜΜΕ ζήτησαν την αναστολή της απεργίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs