Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η διατροφή που θα αυξήσει το IQ του παιδιού


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τη φυσική ανάπτυξη των παιδιών αλλά ...
ίσως να είναι σημαντική σύμφωνα με έρευνες και για τη νοητική τους ικανότητα.

Αναλυτικότερα, οι έρευνες αποδεικνύουν την επίδραση που έχει στο IQ των παιδιών η διατροφή τους κυρίως κατά τα πρώτα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που δεν λαμβάνουν την κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων της ζωής τους μπορεί να υστερούν σε νοημοσύνη συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που τρέφονται καλύτερα.

Όταν η διατροφή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας είναι χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη και εκλείπουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να έχουν καλύτερη σχολική επίδοση και μάλιστα σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία σε στα τεστ νοημοσύνης.

Για αυτούς τους λόγους οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται να καταναλώνουν υγιεινές τροφές από πολύ μικρή ηλικία, και να αποφεύγουν εκείνες που είναι πλούσιες σε λιπαρά και σάκχαρα, όσο περισσότερο γίνεται.





Μάλιστα η διατροφή των πρώτων χρόνων είναι αυτή που θα καθορίσει τις διατροφικές συνήθειες που θα έχει στην μετέπειτα στη ζωή του και θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της διανοητικής του ανάπτυξης.

Δεν είναι βέβαια ξεκάθαρο ποιοι διατροφικοί παράγοντες είναι εκείνοι που επιδρούν στο IQ των παιδιών αλλά είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα αποτελέσματα να οφείλονται στην πρόσληψη ω – 3 λιπαρών οξέων και σιδήρου, θρεπτικών συστατικών με γνωστή θετική δράση στον εγκέφαλο.

Πηγή: govastileto.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs