Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Έχασε 7 δόντια και έπαθε σοβαρά εγκάυματα από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου (Σοκαριστικές φωτογραφίες)


Το πάθος του για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μετατράπηκε σε οργή.....
Υπάρχουν πολλοί οπαδοί αυτής της νέας μόδας, πεπεισμένοι ότι είναι εντελώς ακίνδυνη, διότι αντί των συνηθισμένων τσιγάρων, εισπνέουν ατμό. Αλλά τελικά είναι ασφαλές να καπνίζουμε ηλεκτρονικά τσιγάρα;




Ένας κάτοικος του Αϊντάχο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και παραμορφωμένα μάγουλο μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο εξερράγη στο στόμα του. 

Ο30χρονος Andrew Hall μπαίνοντας στο μπάνιο του σπιτιού του, το λιγότερο που περίμενε ήταν ότι θα κατέληγε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ξαφνικά, το ηλεκτρονικό του τσιγάρο εκρήγνυται στο στόμα του, με αποτέλεσμα να χάσει 7 δόντια, πέρα απο τα εγκαύματα που προήλθαν στο λαιμό και το πρόσωπο  απο την έκρηξη.  Θραύσματα βρέθηκαν σε ολόκληρο το μπάνιο, σε τοίχους και ταβάνι ...


Ο Andrew Hall ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους τραυματισμούς και τα εγκαύματά του, για να προειδοποιήσει τους άλλους καπνιστές, πόσο επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.


"Χθες το πρωί ήμουν έτοιμος να πάω για δουλειά όταν μου συνέβη αυτό. Δεν περίμενα ότι είναι δυνατόν. Ποτέ ξανά δεν θα καπνίσω, και ελπίζω το πάθημά μου να πείσει και άλλους να το σταματήσουν.


"Έχω χάσει τουλάχιστον 7 δόντια, έχω εγκαύματα 2ου βαθμού στο πρόσωπο και το λαιμό,  το λαιμό μου, το στόμα μου, και από τα χείλη έχουν αφαιρεθεί πολλά κομμάτια από δέρμα ..."

"Καπνίζω ηλεκτρονικό τσιγάρο για περίπου ένα χρόνο και σας διαβεβαιώνω, πως έκανε τα πάντα ως συνήθως, σύμφωνα με τις οδηγίες και παρόλα αυτά, εκρήχθηκε στο στόμα μου!"

Ο Andrew Hall, είναι πατέρας τριών παιδιών, μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες όχι μόνο της δικής του ζημιάς, αλλά και από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι του, ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού.



Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακόμα και ένα κομμάτι από το νεροχύτη έσπασε, ενώ η φλόγα έφτασε μέχρι την οροφή του μπάνιου!



Ο 30χρονος δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες του τι έχει απομείνει από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, αλλά δεν είναι σαφές για ποιο μοντέλο πρόκειται.



Ο Andrew Hall,  δεν είναι το πρώτο θύμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Τον Φεβρουάριο, ένας κάτοικος του Κεντάκι έπαθε εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο πόδι του μετά από μια συσκευή, η οποία εξερράγη στην τσέπη του. Μια καπνίστρια στο Τέξας μήνυσε το κατάστημα από όπου αγοράσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και που προκάλεσαν αυτά τα τραύματα.



Ένας Νεοϋορκέζους καθώς κάπνιζε έκρήχθηκε το ηλεκτρονικό του τσιγάρο και κυριολεκτικά του έκοψε τη γλώσσα στα δύο. Και το 2015, ένας μαθητής στο Κολοράντο έπαθε κατάγματα στο κρανίο και στοβ αυχένα, ως αποτέλεσμα έκρηξης του ηλεκτρονικού του τσιγάρου.

Από το FDA Γραφείο Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα διενεργήσει πλήρης έλεγχος, στον οποίο θα διερευνηθούν οι κίνδυνοι από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Ενώ πιστοποιεί ότι είναι γνωστές 66 περιπτώσεις, όπου ηλεκτρονικά τσιγάρα μετατράπηκαν σε βόμβες, κατά τα έτη 2015-2016.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο