Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ρουβίκωνας: Ποτέ δεν θα γίνουμε κόμμα, τελεία


«Για να τελειώνουμε. Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε εκτός αστικής δημοκρατίας....
Είμαστε απέναντι στην αστική δημοκρατία. 
Και καλούμε τους καταπιεζόμενους και τους εκμεταλλευόμενους να κάνουν το ίδιο. Ποτέ δεν θα κατέβουμε στις εκλογές, ποτέ δεν θα γίνουμε κόμμα, τελεία».

Τα παραπάνω αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» σε κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή δημοσιεύματα ότι επέρχεται η μετεξέλιξή της σε πολιτικό κόμμα.

Στο κείμενο του Ρουβίκωνα με τίτλο «Δεν θα γίνουμε κόμμα, τελεία», αναφέρεται πως «το Σάββατο 20/5 η συλλογικότητά μας οργανώνει στο Κ*ΒΟΞ μια εκδήλωση/συζήτηση για να παρουσιάσει το κείμενο της πολιτικής της ταυτότητας. Το κείμενο έχει αναρτηθεί δημόσια εδώ. Μεχρι πρόσφατα είχαμε μάθει ότι γίναμε πολιτιστικός σύλλογος. Εδώ και 2 ημέρες στα ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα υστερίας ότι ο Ρουβίκωνας μετατρέπεται σε πολιτικό κόμμα, και μάλιστα ίσως κατέβει και στις εκλογές».

«Να το πούμε αλλιώς, αν επιλέγεις να είσαι σαν το κράτος, αν εξαρτάσαι από τον χώρο που το ίδιο το κράτος διαλέγει να σου δώσει, γιατί να το αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε άλλος, γιατί καν να θεωρήσει λογική την κατάργηση του; Σε ένα κόσμο αιώνων εξουσίας και εκμετάλλευσης το να αποδείξεις ότι υπάρχει τρόπος χωρίς αυτές είναι το άλφα και το ωμέγα. Για τον ίδιο λόγο είναι που δεν εκμεταλλευόμαστε την ταχύτητα στις αποφάσεις που θα πρόσφερε μια θεσμισμένη ηγεσία και μια ιεραρχία στις οργανώσεις μας. Για τον ίδιο λόγο καταπολεμούμε τις εκφάνσεις του εξουσιαστικού/εκμεταλλευτικού πολιτισμού στις σχέσεις και τις διαδικασίες μας και αρνούμαστε την "ευκολία" που προσφέρουν τα στερεότυπά του», αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs