Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ινδία: Έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ φυτεύοντας πάνω από 66 εκατ. δένδρα σε μία ημέρα (φωτό)


Στην δράση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι, ενώ το Δελχί έχει...
θέσει ως στόχο να αυξήσει κατά 12 εκατ. στρέμματα τη δασική του έκταση έως το 2030.
Τεραστίων διαστάσεων κίνημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχει αναπτυχθεί στην Ινδία, μία χώρα που έχει πληγεί σε μεγάλο ποσοστό από τα βίαια καιρικά φαινόμενα, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους ανθρώπους. Την Κυριακή, περισσότερο από 1,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδικασία δενδροφύτευσης που ξεκίνησε με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι Ινδοί κάθε ηλικίας, εκτός από την πολύτιμη και επί της ουσίας συνδρομή τους στην προσπάθεια ανατροπής των κλιματικών αλλαγών, πέτυχαν να γράψουν ιστορία, καθώς σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ με τον μεγαλύτερο αριθμό δένδρων που φυτεύτηκαν σε ένα 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, πάνω από 1,5 εκατ. Ινδοί κάθε ηλικίας φύτευσαν περισσότερα από 66 εκατ. δένδρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναμόρφωση των πληγέντων από πυρκαγιές περιοχών, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών.

Σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Ινδία από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Παρίσι, θα πρέπει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 12 εκατ. στρέμματα τη δασική της έκταση, έως το 2030.

Η Ινδία επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα την πρόθεσή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αποχώρηση της Αμερικής από την κλιματική συμφωνία, ενισχύει το σχέδιο, καθώς άλλες μεγάλες χώρες, που είναι αποφασισμένες να συμμετάσχουν, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs