Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κυπριακό: Χωρίς τους πρωθυπουργούς των τριών εγγυητριών δυνάμεων θα συνεχιστεί η Διάσκεψη - Πρωτοβουλία Αναστασιάδη για «άρση των αδιεξόδων»


«Ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες και εις ένδειξη...
για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, 
αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στον χώρο διεξαγωγής των εργασιών της Διάσκεψης, με τις συνομιλίες στο τραπέζι 2, των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού, άρχισαν προ ολίγου στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

«Αυτό που αναμένω είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση προκειμένου να προχωρήσουμε ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε «απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό», όπως είπε, να πει «να κωφεύσουν σε όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα κακοβούλως διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευήκοον ους εις όσους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου κατέληξε ότι «με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίνα φωτός, ακτίνα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον».


Χωρίς τους πρωθυπουργούς

Χωρίς τους πρωθυπουργούς των τριών εγγυητριών δυνάμεων τελικά θα συνεχιστεί η Διάσκεψη για το Κυπριακό που διεξάγεται εδώ και οκτώ μέρες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Το παιχνίδι για γερά νεύρα που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες με τα σενάρια για έλευση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας να δίνουν και να παίρνουν, ως μοχλό πίεσης, εν όψει μάλιστα και της άφιξης της Πέμπτης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε τέλος το βράδυ της Τετάρτης. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε άλλωστε και στην συνεδρίαση στο τραπέζι 1 για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και Ασφάλειας η οποία διεξήχθη παρουσία και της ύπατης εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Λίγο πριν αποκρουστούν οι προσπάθειες δημιουργίας τεχνητά θετικού κλίματος γύρω από αυτό το θέμα, επιβεβαιώθηκε επίσης με σχετική ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη και η άφιξη του κ. Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά.

Τελικά επικράτησε η λογική και η ορθότητα δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs