Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Νέα φωτιά στην ανατολική Μάνη, στην περιοχή Κοκκάλα


Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην περιοχή Κοκκάλα του...

δήμου Ανατολικής Μάνης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, 


«δεν πρόκειται για αναζωπύρωση, αλλά για νέο μέτωπο».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, οι ζημιές από τις φωτιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι είναι σημαντικές», τονίζοντας ότι έχει πληγεί η παραγωγή ελαιολάδου.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Κοκκάλα, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ μέχρι πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος είπε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί, φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Όσον αφορά στους παραθεριστές που απομακρύνθηκαν χθες το βράδυ από παραλιακή περιοχή δίπλα από τον Κότρωνα, ο Πέτρος Ανδρεάκος είπε ότι «τους φιλοξενήσαμε, ως δήμος, στο Γύθειο και σήμερα φροντίσαμε να επιστρέψουν στην περιοχή που έκαναν διακοπές, ώστε να πάρουν τα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν έχω ενημερωθεί, αν παρέμειναν στην περιοχή ή αποχώρησαν».

Ακόμη, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης ανέφερε σχετικά με τη φωτιά στον Κότρωνα, ότι «χθες το πρωί η φωτιά είχε τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ήταν τελείως αδικαιολόγητη η συνέχισή της».
*φωτογραφία αρχείου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs