Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

14 συλλήψεις στην Κρήτη και κατάσχεση 16.000 ευρώ από τζόγο με ζάρια


Την τελευταία τους ζαριά έριξαν χθες, προπαραμονή Χριστουγέννων, 13 τζογαδόροι και η ιδιοκτήτρια καφενείου στο ...
Ηράκλειο, οι οποίοι συνελήφθησαν για μπαρμπούτι και ενώ στο «τραπέζι» είχαν πέσει 16.000 ευρώ.




Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ έκαναν έφοδο σε καφενείο που είχε μετατραπεί σε μπαρμπουτιέρα, και συνέλαβαν και τους 14 παίκτες ενώ κατέσχεσαν και το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό: «Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, χθες το βράδυ συνελήφθησαν, δεκατέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα 13 άνδρες ηλικίας από 32 έως 61 ετών και 33χρονη γυναίκα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η 33χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, τη διενέργεια και διεξαγωγή του απαγορευμένου και τυχερού παιγνίου των πεσών (ζάρια) στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα ημεδαποί, ενώ ο 37χρονος είχε το ρόλο παρατηρητή της εισόδου του καταστήματος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε:

• συνολικά το χρηματικό ποσό των 16.090 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου,

• εννέα ζευγάρια κύβοι – ζάρια,

• ένα κουτί ασφαλείας (SAFE BOX),

• μια ηλεκτρονική συσκευή ενεργοποίησης ηχητικού σήματος

Επιπλέον, σε βάρος της 33χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς το εν λόγω κατάστημα διέθετε κάμερες ασφαλείας με καταγραφικό μηχάνημα χωρίς άδεια από την Αρμόδια Αρχή.

Η προανάκριση διενεργείται από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs