Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Σε τρία άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου από τη Μάλτα


Η δολοφονία στις 16 Οκτωβρίου μέσω εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό της που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό της 53χρονης δημοσιογράφου, η οποία...
διατηρούσε ιστολόγιο, 
όπου κατηγορούσε συχνά κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής της Μάλτας -μεταξύ των οποίων τελευταία και τον πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ- για διαφθορά, συγκλόνισε τη μικρή νησιωτική χώρα και προκάλεσε ανησυχίες σ’ ολόκληρη την Ευρώπη για τους κανόνες δικαίου στη Μάλτα.

Οι κατηγορούμενοι, Βινς Μουσκάτ και οι αδελφοί Άλφρεντ και Τζορτζ Ντιτζορτζιο δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν κατοχή όπλων και υλικών για την κατασκευή βομβών. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν θεωρεί ότι οι ύποπτοι εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου ή έδρασαν για δικό τους λογαριασμό.

Ο Βινς Μουσκάτ είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο κεφάλι το 2014, ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση για μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας σε κατάστημα της HSBC. Οι αδελφοί Νττζόρτζιο είχαν επίσης αναφερθεί από μάρτυρες ως συμμέτοχοι στην απόπειρα ληστείας, αλλά δεν τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες ελλείψει στοιχείων. Η Καρουάνα Γκαλίτσια δεν είχε γράψει τίποτε για τους τρεις κατηγορούμενους, όπως πιστεύεται.

Το δικαστήριο στη Βαλέτα διέταξε την κράτηση των τριών μαζί με άλλους επτά υπόπτους που συνελήφθησαν τη Δευτέρα καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος ήταν για τρεις δεκαετίες «μία από τις πλέον σημαντικές, προβεβλημμένες, ατρόμητες προσωπικότητες του δημοσιογραφικού κόσμου», όπως είχε τονίσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Λουΐς Γκαλέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs