Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Το «έστρωσε» στον Ψηλορείτη - Στους -4 θερμοκρασία και 10 πόντοι χιόνι


Ο Ψηλορείτης ντύθηκε στα λευκά, λόγω της χιονόπτωσης στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου. ...
Οι γνωστές και αγαπημένες εικόνες με πρωταγωνιστές τις χιονισμένες ψηλορείτικες Μαδάρες, παρά την αισθητή μείωση της θερμοκρασίας, που αυτή την ώρα έχει φθάσει στους -2 έως -4 βαθμούς, δημιούργησαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, την αισιοδοξία για μία εορταστική περίοδο με χιλιάδες επισκέπτες να φτάνουν στα χωριά του Μυλοποτάμου κυρίως δε, στον Δήμο Ανωγείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη και κατοίκους της περιοχής, το χιόνι, που φτάνει σε ύψος μέχρι και 10 πόντων, όσο πιο ψηλά προς το οροπέδιο της Νίδας ανεβαίνει κάποιος, δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων.

Η πολυπληθής κοινότητα των κτηνοτρόφων με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον χειμώνα, με κύριο μέλημα την προστασία των κοπαδιών αιγοπροβάτων που συντηρούν.

Από πλευράς των αγροτών, που αυτές τις ημέρες μαζεύουν τις ελιές τους, ο καιρός δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, ενώ όπως ανέφεραν υπάρχει «βεντέμα», δηλαδή οι ελιές είναι φορτωμένες με καρπό, οπότε και η παραγωγή λαδιού είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, τα καταλύματα και οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που είναι ανοιχτές όλο το χρόνο στον Μυλοπόταμο, δέχονται ήδη κρατήσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν αισιόδοξοι για την πληρότητα στην ακμή της χριστουγεννιάτικης και πρωτοχρονιάτικης περιόδου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs