Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Νίκο Γραμματικό στη Σαλαμίνα


Το θέατρο Σαλαμίνας ως ένας από τους σημαντικότερους ...πολιτιστικούς χώρους στο νησί της Σαλαμίνας, φέτος, στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ κινηματογράφου μικρού μήκους στη Σαλαμίνα, θα τιμήσει έναν από τους δικούς του, τον Σαλαμίνιο σκηνοθέτη Νίκο Γραμματικό.

Η προσφορά του Νίκου Γραμματικού στον κινηματογράφο είναι πολύτιμη και μακρόχρονη. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες, ενώ έχει βραβευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις ταινίες του όπως "Ο βασιλιάς" & "Οι απόντες".

Το Σάββατο 29 του μηνός, ο Νίκος Γραμματικός θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ για να τιμηθεί για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Η μέρα θα κλείσει με την βράβευσή του και την προβολή της ταινίας του "ΑΠΌΝΤΕΣ", που έχει γυριστεί στην Σαλαμίνα. Η ταινία απέσπασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1996 τα βραβεία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, σκηνοθεσίας, σεναρίου & β’ ανδρικού ρόλου, το οποίο απονεμήθηκε και στους έξι πρωταγωνιστές, και κοινού.

Η ταινία πραγματεύεται τις σποραδικές συναντήσεις έξι φίλων στη Σαλαμίνα, που κάποτε ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους, αλλά που ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία στη ζωή. Ο Νίκος Γραμματικός δίνει το δικό του "Τέλος εποχής", δηλαδή μια ταινία προσωπικών βιωμάτων, η οποία όμως καταφέρνει να αγγίξει το θεατή. Είναι ένα έργο που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσφορές του Νίκου Γραμματικού στον κινηματογράφο.

Το θέατρο Σαλαμίνας αναγνωρίζει το έργο του Νίκου Γραμματικού και τον τιμά για την συνεισφορά του στον κινηματογράφο και στον πολιτισμό γενικότερα. Η παρουσία του στο φεστιβάλ θα δώσει στο νεώτερο κοινό την ευκαιρία να τιμήσει το έργο του και να ανακαλύψει την πολύχρονη πορεία του στο χώρο του κινηματογράφου. Οι προβολές διεξάγονται στην φιλόξενη αίθουσα του Θεάτρου Σαλαμίνας - σταθμός έκφρασης και πολιτισμού, το οποίο βρίσκεται στα Αμπελάκια, ανάμεσα στο λιμάνι και στο κέντρο της Σαλαμίνας. Οδός Πάροδος Βύρωνος 18. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  698 186 9013 από 10 π.μ έως και 10 μ.μ 


Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Γιώργος Ευγενικός, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Νούσιας, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Αιμίλιος Χειλάκης, Αγγελική Αντωνίου, Μηνάς Χατζησάββας.


Νίκος Γραμματικός 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs