Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κέικ σοκολάτας με αχλάδια


Υλικά

85 γραμμ. βούτυρο + μία κουταλιά για τη φόρμα του κέϊκ

85 γραμμ. ζάχαρη άχνη, συν λίγη έξτρα για τη φόρμα ...



85 γραμμ. σκούρα σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

3 αυγά ( χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους )

85 γραμμ. φουντούκια ψημένα και αλεσμένα

4 πολύ ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και χωρίς τα κουκούτσια

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Κόβουμε ένα κύκλο από χαρτί ψησίματος για μία βάση 25 εκατοστών. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουτυρώνουμε τη βάση για κέϊκ. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τινάζουμε τη βάση για να φύγει η περιττή ποσότητα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και στη συνέχεια το προσθέτουμε στη σοκολάτα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, με ένα καθαρό σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να «στέκονται». Προσθέτουμε μία κουταλιά από τα ασπράδια στη σοκολάτα και στη συνέχεια το υπόλοιπο σε δύο δόσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση ψησίματος.

Βυθίζουμε τα αχλάδια στο μείγμα ( μέχρι τη μέση), με το στενό μέρος τους προς τα πάνω. Ψήνουμε το κέϊκ για 40 λεπτά έως ότου τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε βάλει σε ένα σουρωτήρι και σερβίρουμε.
Πηγή: tasty-day

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs