Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Λεβέντης: Να μην υπογράψει ο Παυλόπουλος αν η Βουλή επιλέξει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια


Κατηγορηματικά αντίθετος με την οποιαδήποτε λύση προκρίνει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων ...
τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.




Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει εάν η Βουλή αποφασίσει κάτι τέτοιο και να παραιτηθεί από το αξίωμά του. «Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, το ζήτημα πρέπει να λυθεί χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας, ενώ πρότεινε το όνομα «Σκόπια».

Για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως η Ένωση Κεντρώων δεν θα δώσει θετική ψήφο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με τους 153, κάτι που όπως είπε «είναι μια μορφή δικτατορίας, όταν μάλιστα ποτέ δεν έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης». Είπε μάλιστα πως το πολυνομοσχέδιο περιέχει διάταξη για δημιουργία ενεργειακού χρηματιστηρίου, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάχθηκε κατά των νέων καζίνο σε Αθήνα και νησιά.

Τέλος, για τις προσβλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Κ. Ζουράρι για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ‘Αρη, ο κ. Λεβέντης είπε «δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs