Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μεταξύ Μπουτάρη - Καλαφάτη (vid)


Στο «κόκκινο» έφθασε η πολιτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη. ...
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2016 με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενοχλήθηκε επειδή ο κ. Καλαφάτης τον διέκοψε: «Κύριε Καλαφάτη, δεν σχολιάζετε την ώρα που μιλάω, μετά ο,τι θέλετε. Σας το έχω πει επανειλημμένα, αλλά είστε χοντροκέφαλος για να το καταλάβετε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς, φτάνει!».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενοχλήθηκε και ζήτησε από τον κ. Μπουτάρη να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, κάτι που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε: «Ανακαλώ κύριε Καλαφάτη, αλλά αν το ξανακάνετε δεν θα το ανακαλέσω. Δεν είστε στη Βουλή, εκεί να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην κάνετε τον χαζό. Δεν σας είπα χαζό.... Μην κάνετε, όμως το χαζό. Δεν κάνουμε διάλογο. Δεν έχετε το δικαίωμα. Δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη συνεδρίαση επιτέθηκε στον κ. Μπουτάρη για το ονοματολογικό: «Τολμάτε να πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», απευθυνόμενος στο δήμαρχο, πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες».

Απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη υποστήριξε ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται «διπλωματία των πόλεων», και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη. Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες».