Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Ολη η αλήθεια για το viral βίντεο με τον αρουραίο που κάνει αφρόλουτρο σαν άνθρωπος [βίντεο]


Το τελευταίο viral στο διαδίκτυο αφορούσε έναν αρουραίο που έκανε μπάνιο όρθιος σαν άνθρωπος. ...
Κι όμως δεν είναι ούτε αρουραίος, ούτε απολαμβάνει το μπάνιο του.
Το βίντεο, που προέρχεται από το Περού, δείχνει ένα είδος τρωκτικού καλυμμένο με αφρόλουτρο, να τρίβει το σώμα του όπως ένας άνθρωπος. Όσο ενδιαφέρον κι αν είναι να βλέπει κανείς έναν «αρουραίο» να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Πρώτον, τα τρωκτικά δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν σαπούνι. Στην πραγματικότητα, οι λάτρεις των αρουραίων ανησυχούν για την ευημερία του ζώου: οι αρουραίοι καθαρίζουν τον εαυτό τους με το γλείψιμο, οπότε η έκχυση σαπουνιού σε αυτά δεν τους κάνει καλό, σημειώνει το Gizmodo.

Επιπλέον, το ζώο σίγουρα δεν είναι αρουραίος. Είναι ένα pacarana, ένα διαφορετικό είδος τρωκτικού από τη Νότια Αμερική.

«Με το μεγάλο μέγεθος του κεφαλιού του, την όρθια στάση στα δύο πόδια, την μικρή άκαμπτη ουρά, τα ευέλικτα άκρα και το χρώμα της γούνας του... αυτό το ζώο ταιριάζει με την ταυτότητα ενός pacarana» λέει στο περιοδικό Newsweek, ο Ντάλας Κρέντζελ, καθηγητής εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

«Δεν υπάρχει άλλο τρωκτικό που να ταιριάζει με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι το βίντεο τραβήχτηκε στο Περού όπου είναι γνωστά τα pacaranas, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα». Όπως εξηγεί ο Κρέντζελ, τα pacarana είναι δενδρόβια, που σημαίνει ότι αυτά κυνηγούν βρίσκοτναι στα δέντρα. Τα pacaranas επίσης είναι εξοικειωμένα με το να στέκονται στα δύο πόδια και πολλά βίντεο στο διαδίκτυο τα δείχνουν σε όρθιες στάσεις.

Το ζώο στο βίντεο, που στέκεται δίπλα σε ένα σιφόν, είναι μεγαλύτερο από έναν αρουραίο και έχει πολύ μεγάλο κεφάλι. Επίσης, σε αντίθεση με τους αρουραίους, δεν έχει μακριά ουρά.

Εν ολίγοις, είναι ένα νεαρό pacarana, που κάποιος κάλυψε με σαπούνι, από το οποίο προσπαθεί να απαλλαγεί στο βίντεο. Είναι ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πώς κάθεται στα δυο του πόδια, αλλά ο Κρέντζελ σημειώνει πως αυτό το είδος του μπάνιου δεν είναι κάτι φυσικό για το συγκεκριμένο τρωκτικό. Αντίθετα, είναι μη ασφαλές και δυνητικά απάνθρωπο.

Google+ Followers