Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Έστηναν ματς μπάσκετ στην Τουρκία και τα στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα!


Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε πως από τις 8 Οκτωβρίου 2017 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017 ανιχνεύτηκαν...
ύποπτα πονταρίσματα σε 18 αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ, 




με τα στοιχήματα να παίζονται στο Κερατσίνι, στην Καλλιθέα, στην Ηλιούπολη, στο Κιάτο και στη Χαλκίδα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος παρέλαβε τα ευρήματα από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία εποπτεύει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Μάλιστα σε όλα τα ματς του τούρκικου πρωταθλήματος μπάσκετ που εμφανίζεται χειραγώγηση, σφυρίζουν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές, οι οποίοι φαίνεται να καθορίζουν και τη διαφορά πόντων.

Σε αναλυτική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, φαίνεται ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές φροντίζουν ώστε τα διεφθαρμένα ματς να λήγουν με συγκεκριμένη διαφορά πόντων ώστε οι γνώστες της χειραγώγησης να κερδίζουν μεγάλα ποσά. 

Οι στοιχηματικοί αναλυτές παρατήρησαν ότι περίπου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα στις πέντε ελληνικές περιοχές που εντοπίστηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας δείχνουν ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές με τα σφυρίγματά τους ουσιαστικά φρόντιζαν για την κερδοφορία Ελλήνων παικτών του στοιχήματος.

Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν στην κατοχή τους τα πλήρη στοιχεία με τα ονόματα των Τούρκων και των Ελλήνων εμπλεκομένων. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs