Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Formula 1: Αφιέρωμα-αποχαιρετισμός στα σέξι κορίτσια των γκραν πρι [εικόνες]


Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί η απόφαση της εταιρείας που «τρέχει» τα δικαιώματα της Formula 1 ...
να αποσύρει τα μοντέλα που έδιναν άλλο τόνο στα γκραν πρι, τα λεγόμενα grid girls.




Συγκεκριμένα, με αυτή την την απόφαση η Liberty Media θέλησε να δώσει ένα τέλος στον πόλεμο που δεχόταν η F1 από φεμινιστικές οργανώσεις για σεξιστική συμπεριφορά.

«Η Formula 1 θεωρεί τον χρόνο που περνούν οι ομάδες και οι οδηγοί στο grid πριν από έναν αγώνα ως μια γιορτή, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν στη λάμψη και το θέαμα του γκραν πρι, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που προωθούν τον αγώνα και σε συνεργάτες να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι' αυτό το σπουδαίο σπορ» είπε, από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Formula 1, Σον Μπράτσιζ.

Και συνέχισε: «Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης grid girls αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Formula 1 επί δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula 1 και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλον τον κόσμο».

Μάλιστα, η απόφαση ισχύει από τη φετινή σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι στο εναρκτήριο γκραν πρι, στις 25 Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, δεν θα δούμε grid girls.

Εμείς, απλά, ας θυμηθούμε κάποιες από τις εντυπωσιακές κοπέλες που πέρασαν από το γκραν πρι της Formula 1, μέσα από τον φακό του Associated Press:










Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs