Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ερντογάν σε Νετανιάχου: Έχεις αίμα στα χέρια σου - Χαρακτήρισε «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ


Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ με αφορμή τον θάνατο 60 Παλαιστινίων διαδηλωτών από ...
σφαίρες Ισρσαηλινών στρατιωτών στη Γάζα.




Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του πως έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του»

«Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα απο 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία», έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές», συνέχισε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου.


Αποσύρουν διπλωμάτες Τουρκία και Ισραήλ

Την ίδια ώρα ο ακήρυκτος διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, συνεχίζεται. Το Ισραήλ απέλασε τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ. Ο πρόξενος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία «για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο».

Λίγες ώρες νωρίτερα η Άγκυρα ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ να φύγει προσωρινά από τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στη Γάζα. Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και του ζητήθηκε «να επιστρέψει στη χώρα του για κάποιο διάστημα», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας. Την Δευτέρα η Τουρκία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις.

Αντιδρώντας στην αιματοχυσία στη Γάζα, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Δευτέρα το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και για «γενοκτονία». Ο Νετανιάχου του απάντησε δηλώνοντας ότι δεν δέχεται «μαθήματα ηθικής» από τον Τούρκο πρόεδρο που είναι «μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί τέλεια την τρομοκρατία και τις σφαγές».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs