Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Βγαίνουν από το νοσοκομείο την ερχόμενη Πέμπτη τα 12 παιδιά - Για λίγες ώρες αποφεύχθηκε η τραγωδία - Πλημμύρισε ξανά το σπήλαιο


Εξιτήριο από το νοσοκομείο θα πάρουν την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου τα δώδεκα παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί ...
στη σπηλιά στη Βόρεια Ταϊλάνδη. 
Τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Τσανγκ Ράι, υποβλήθηκαν σε εμβόλια για τέτανο και λύσσα και τους χορηγήθηκαν βιταμίνες και αντιβιοτικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αξιωματούχος, βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις ανάρρωσης, γιατί έφθασαν στο νοσοκομείο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Σε κανένα από τα αγόρια δεν χρειάστηκε να τους χορηγηθούν ηρεμιστικά.

Όπως έγινε γνωστό εάν η επιχείρηση διάσωσης καθυστερούσε λίγες ώρες η διάσωση ίσως να ήταν αδύνατη. Οι αρμόδιοι στις της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν λίγες -μόλις- ώρες μετά τη διάσωση και του τελευταίου παιδιού από τα 12, καθώς και του προπονητή τους, η σπηλιά στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από νερό, καθώς η δυνατή νεροποντή που ήδη την Τρίτη, την ημέρα της διάσωσης, είχε αρχίσει να εκδηλώνεται, προκάλεσε νέους χειμάρρους νερών στα έγκατα της γης και στο σημείο που είχαν βρει καταφύγιο τα 12 παιδιά και ο κόουτς.

Η εξέλιξη είναι συγκλονιστική. Οι δύτες και οι ομάδες διάσωσης που συμμετείχαν στην πρωτοφανή αυτή επιχείρηση, δήλωσαν, τρία 24ωρα μετά, ότι αν είχαν καθυστερήσει, σήμερα θα ήταν μία διαφορετική μέρα. Τα επίπεδα του νερού εντός του δικτύου των σπηλαίων άρχισαν να ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς λίγη ώρα μετά τον απεγκλωβισμό και του τελευταίου των 13.

«Αν καθυστερούσαμε, σε πρώτη φάση θα χρειαζόταν η διπλάσια απόσταση κολύμπι και κατάδυση για τα παιδιά και τον προπονητή. Σε δεύτερη φάση, θα κινδύνευε η ζωή όλων μας, πόσω μάλλον των παιδιών και ενδεχομένως σήμερα να μην ήμασταν χαμογελαστοί. Για λίγες ώρες, αποφύγαμε μία μεγάλη τραγωδία», τόνισε ο κυβερνήτης της περιοχής, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό θαύμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο