Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εφιάλτης χωρίς τέλος: Ακόμη 30 νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι - «Βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι μέσα σε οικόπεδο, 30 μέτρα από την παραλία»


Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία με τις πυρκαγιές που βιώνει η Αττική το τελευταίο 24ωρο. ...



Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, για περισσότερους από 20 νεκρούς, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στην Αργυρά Ακτή, σε ένα χωράφι, κοντά σε μια ταβέρνα, βρέθηκαν ακόμη 30 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι.

«Είκοσι έξι άνθρωποι βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι μέσα σε οικόπεδο, 30 μέτρα από την παραλία (...)», «Δεν πρόλαβαν», περιέγραψε διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, κάνοντας λόγο για οικογένειες με παιδιά. 

Ο κ. Κοκκόλης είπε ότι συνομίλησε και με τον δήμαρχο Πικερμίου τον κ. Μπουρνούς ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση. 


Το πρώτο φως της ημέρας

Το μέγεθος της καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας. Οι εικόνες θυμίζουν κρανίου τόπο. Η συνοικία Μάτι της Ραφήνας να έχει απλώς εξαφανιστεί στη στάχτη.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 156, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομεία της Αθήνας, και σχεδόν 700 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από τις παραλίες. 

Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε».

Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs