Τρίτη 24 Ιουλίου 2018


Σε δύο περιοχές επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου ...
να ελέγξουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες 
στον Αποκόρωνα και αργά τη νύκτα στην περιοχή Κακόπετρος. Και στα δύο σημεία οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Η φωτιά στον Κακόπετρο είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη ορεινή περιοχή με χορτολοβαδική κυρίως έκταση. Εκεί επιχειρούν 10 οχήματα, 24 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε το πρωί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο, μετά από ολονύκτια προσπάθεια έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει δημιουργήσει μεγάλες ζημιές σε υποδομές, φυτικό και ζωικό βασίλειο, ενώ ζημιές υπέστησαν σπίτια και άλλα κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε από την περιοχή του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης καίγοντας και το πευκοδάσος της περιοχής.

Λόγω του καπνού έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο 7 άτομα (6 στο νοσοκομείο Χανίων και τουλάχιστον ένα άτομο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου), μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά και ένας 16χρονος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Πηγή: ΑΠΕ - ekriti.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο