Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα: Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί


Φλόγες καίνε σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα - Τεράστια κινητοποίηση. ...Φλόγες καίνε σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα - Τεράστια κινητοποίηση - Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας - Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική.Oι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς το Αλεποχώρι. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.


Εκτροπή κυκλοφορίας στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο, ενώ στην εθνική οδό επκρατεί μποτιλιάρισμα.


Oι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται με δυο ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ» CL-415, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κινέτα.Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία ήδη έχει μπει σε αυλές.


Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως όπως 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο