Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Όλα όσα δεν έμαθες ποτέ για τα άγρια ζώα - Ένας υπάλληλος ζωολογικού κήπου δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες


Γνωρίζατε ότι το ένα πέμπτο όλων των ειδών των θηλαστικών είναι νυχτερίδες; Ή ότι τα καγκουρό ...
κινούνται πηδώντας γιατί δεν μπορούν να κουνήσουν τα πόδια τους ανεξάρτητα το ένα από το άλλο;
Ένας εθελοντής στον ζωολογικό κήπο του Κολούμπους παραθέτει μερικά άγνωστα στοιχεία για ζώα.


Οι τάρανδοι είναι το μοναδικό είδος ελαφιού που έχουν κέρατα και τα δυο φύλα.Οι ελέφαντες είναι από τα ελάχιστα ζώα που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.Η άρθρωση που έχουν τα φλαμίνγκο στη μέση του ποδιού τους δεν είναι το γόνατο, αλλά ο αστράγαλος τους.


Ένα θυληκό καγκουρό μπορεί να έχει ως τρία μικρά ταυτόχρονα. Ένα έμβρυο στη μήτρα της, ένα μικρό στον σάκο της και ένα ακόμα στο έδαφος. Κάθε ρώγα της κάνει άλλο γάλα ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες της ηλικίας του κάθε μωρού της.Ένας τρόπος ταξινόμησης των αιλουροειδών είναι ανάμεσα σε αυτές που βρύγχονται και αυτές που γουργουρίζουν.Η γούνα της πολικής αρκούδας δεν είναι άσπρη, είναι διαφανής, όπως οι οπτικές ίνες, και το δέρμα είναι μαύρο.Το ένα πέμπτο όλων των γνωστών θηλαστικών ειδών είναι νυχτερίδες.Οι μπονόμπο, οι πλησιέστεροι γενετικοί συγγενείς μας (είναι πιο στενοί σε σχέση με εμάς απ 'ό, τι σε χιμπατζήδες ή γορίλες) είναι σχεδόν τελείως μη επιθετικοί, μητριαρχικοί και χρησιμοποιούν το σeξ για να λύσουν όλα τα προβλήματά τους.Το κάνουν με το αντίθετο αλλά και με το ίδιο φύλο, δεν περιόριζονται μόνο στη διείσδυση αλλά προχωρούν και σε μη διεισδυτικό σeξ(στοματικό κτλ) και σε οποιαδήποτε ηλικία.


Τα καγκουρό δεν μπορούν να κινήσουν τα πόδια τους ανεξάρτητα το ένα από το άλλο όταν είναι στη γη. Όταν κολυμπούν, μπορούν να τα κινήσουν χωριστά. Έτσι το πήδημα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μετακινηθούν."Οι γορίλες ερωτεύονται ο ένας τον άλλον όπως και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Οι αρσενικοί γορίλες επίσης αυνανίζονται.
Οι χελώνες όταν ζευγαρώνουν κάνουν πάρα πολύ θόρυβο.
Οι αετοί δεν κάνουν τον ήχο που έχεις ακούσει στις ταινίας, αυτός είναι ψεύτικος. Στην πραγματικότητα ακούγονται περισσότερο σαν μικρά γατάκια...Οι καμηλοπαρδάλεις κοιμούνται μόνο 1-2 ώρες τη μέρα.Αν σπάσει το κέρατο του ρινόκερου, μεγαλώνει ξανά και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο