Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Υποδομών


Έριξαν μπογιές σε κτήριο του υπουργείου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ως διαμαρτυρία «για τις φονικές πυρκαγιές» ...Επίθεση με μπογιές στο κτίριο του τμήματος Οδικών Έργων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών στην Αθήνα (Λ. Αλεξάνδρας 19) προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Όπως σημειώνει, η παρέμβαση σχετίζεται με τη «δολοφονία δεκάδων συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα» και τις ευθύνες του κράτους αναφορικά με την έλλειψη υποδομών εκκένωσης.Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στη συνέχεια σε αντιεξουσιαστικό σάιτ η επίθεση έγινε ως αντίδραση στις φονικές πυρκαγιές. Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Παρασκευή 3 Αυγούστου αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Υπουργείο Υποδομών στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου. Υπάρχουν άπειροι λόγοι προκειμένου να παρέμβει κάποιος στο συγκεκριμένο υπουργείο. Εμείς αποφασίσαμε να το πράξουμε για το κυριότερο και μεγαλύτερο έγκλημα του στην Ελλάδα, την εν μέρει συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων ( και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός καθημερινά ) συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα στα τέλη Ιούλη. Όλοι συμφωνούν πως εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές για εκκένωση των περιοχών και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο όλεθρος θα ήταν σίγουρα μικρότερος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν οι μοίρα των ανθρώπων, όμως, είναι βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη. Το κράτος, όπως σε κάθε έκτακτη για το ίδιο συνθήκη, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει. Προτιμάει για καθαρά πολιτικούς λόγους, να αποφεύγει τις ευθύνες του.Το δολοφονικό κράτος της Ελλάδας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μία από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας. Οι ελλείψεις στις υποδομές υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όσο εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε κυβερνήσεις και σωτήρες κάθε είδους. Έμεις, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη και αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη μας στου πυροπαθείς και τις οικογενειές τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs