Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Θανάσιμες πεθερές βγαλμένες από την Κόλαση


Λένε συχνά ότι η πεθερά είναι το αναγκαίο κακό ενός γάμου, αν και ακόμα συχνότερα αποδεικνύεται πολύτιμη για ...
το νέο ζευγάρι, παρέχοντάς του διάφορες διευκολύνσεις.




Όπως κι αν έχει, οι ενδοοικογενειακές δυναμικές είναι ιδιαιτέρως εύθραυστες και ευμετάβλητες και τα πράγματα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τα λογικά πλαίσια της καθημερινής τριβής.

Τότε είναι που ανταλλάσσονται λόγια βαριά, ξεσπούν καυγάδες ομηρικοί και έρχονται τα πάνω κάτω στην οικογενειακή γαλήνη.

Όταν μάλιστα η κατάσταση κλιμακωθεί, τότε οι ζωές όλων αλλάζουν μονομιάς.

Πόσο μάλλον όταν για μιλάμε για φονικές πεθερές που προαποφάσισαν να κάνουν κόλαση τη νιόπαντρη ζωή του ζεύγους…


Η ινδή μέγαιρα Μπαχάν Καούρ


Η ηλικιωμένη Ινδή που είχε μεταναστεύσει στην Αγγλία με τους δυο της γιους κυβερνούσε πάντα τις ζωές τους με σιδερένια πυγμή. Η ίδια είχε κανονίσει εξάλλου το συνοικέσιο του γιου της με μια 16χρονη κοπέλα από την Ινδία, τη Σουρίτ, η οποία όμως έπειτα από χρόνια καταπίεσης αποφάσισε να εξεγερθεί κατά του συζύγου και της μάνας του.

Στα 27 της τώρα και μητέρα δύο παιδιών, η νεαρή Ινδή ήθελε να ζει σαν Δυτική, βγάζοντας την παραδοσιακή φορεσιά του λαού της, κόβοντας τα μαλλιά της και βγαίνοντας έξω με τις φίλες της τα βράδια. Σύζυγος και πεθερά δεν θα άφηναν όμως τα επαναστατικά καμώματά της να περάσουν ατιμώρητα, κι έτσι την κακοποιούσαν σωματικά για την ανυπακοή της. Το ξύλο πείσμωνε τη νεαρή ακόμα περισσότερο και φτάνοντας στον Δεκέμβριο του 1998, η πεθερά αποφάσισε να κάνει κάτι για να τιθασεύσει την αδάμαστη νύφη της.

Την έπεισε λοιπόν να τη συνοδεύσει σε έναν γάμο πίσω στην Ινδία και η κοπέλα δέχτηκε απρόθυμα. Όταν επέστρεψε ωστόσο η Καούρ στην Αγγλία, όχι μόνο ήταν μόνη αλλά κανείς ποτέ δεν θα ξανάβλεπε τη Σουρίτ. Η ζοφερή αλήθεια θα αποκαλυπτόταν χρόνια αργότερα: όντας στην Ινδία, η Καούρ είχε συνεννοηθεί με δυο άντρες να τη σκοτώσουν. Αφού την απήγαγαν, τη μετέφεραν σε απομονωμένη περιοχή, τη στραγγάλισαν και έριξαν κατόπιν το πτώμα σε ποτάμι.

Όλα έδειχναν ότι το στυγερό έγκλημα θα περνούσε ατιμώρητο, αν και η Καούρ τη βρήκε από κει που δεν το περίμενε: από την άλλη της νύφη! Η σύζυγος του μικρού της γιου, φοβούμενη πως θα έχει την ίδια τύχη με τη Σουρίτ, ομολόγησε στην αγγλική αστυνομία τον Απρίλιο του 2007 (9 χρόνια αργότερα δηλαδή) τα καθέκαστα, οδηγώντας στην άμεση σύλληψη γιου και μητέρας. Φονική μάνα και πειθαρχημένος γιος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15-20 ετών χωρίς δυνατότητα αναστολής της ποινής…



Η αφγανή πεθερά Παριγκούλ


Η 20χρονη Μαγκούλ μετρούσε μόλις 4 μήνες κοινής συζυγικής ζωής όταν η πεθερά της Παριγκούλ αποφάσισε να τα τελειώσει όλα. Παντρεμένη με έναν φούρναρη που έφευγε από το σπίτι μαύρα μεσάνυχτα για το μαγαζί του, η νεαρή σύζυγος εξαναγκαζόταν από την πεθερά της να βγει στην πορνεία! Η κοπέλα δεν ήθελε φυσικά να ακούσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξοργίζοντας την πεθερά της ακόμα περισσότερο.

Η Παριγκούλ άρχισε να την παρενοχλεί ήδη από τις πρώτες μέρες του γάμου και βλέποντας πως εδώ και τέσσερις μήνες δεν είχε σημειωθεί καμιά πρόοδος, είπε να βάλει μια τελεία στην απείθεια της Μαγκούλ τον Οκτώβριο του 2012. Με τον άντρα της να λείπει λοιπόν στη δουλειά, η Μαγκούλ εξαναγκάστηκε από την πεθερά της να κάνει σεξ με τον 18χρονο ανιψιό της Παριγκούλ. Όταν εκείνη αρνήθηκε και πάλι, η Παριγκούλ την κρατούσε από τα πόδια και της έκλεινε το στόμα την ώρα που ο άντρας την αποκεφάλιζε.

Στο δικαστήριο, ο ανιψιός κατηγόρησε την Παριγκούλ ότι εκείνη τον ανάγκασε να προβεί στο ειδεχθές έγκλημα και η πεθερά ανέβαλε την ευθύνη γιατί «τη μισώ επειδή δεν με ακούει ποτέ». Στο τέλος συνελήφθησαν η πεθερά, ο πεθερός και ο άντρας της Μαγκούλ με βαρύτατες κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση, αν και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα…




Η κινέζα δολοφόνος Χουαγιάο Ζουάνγκ


Η 50χρονη Κινέζα μετακόμισε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για να ζήσει κοντά στον γιο της, ο οποίος ήταν ήδη παντρεμένος με την 21χρονη Νταν «Σελίνα» Λιν, την οποία η πεθερά είχε προλάβει να μισήσει γιατί θεωρούσε πως δεν τη σεβόταν αρκετά. Και βέβαια η Ζουάνγκ πίστευε ακράδαντα ότι η νύφη είχε κακή επίδραση στον γιο της, καθώς μάνα και κανακάρης δεν περνούσαν μαζί πια τόσο χρόνο όσο στο παρελθόν.

Ήταν όμως και το άλλο: η Ζουάνγκ ήθελε να ζήσει με το ζευγάρι και η νύφη δεν την ήθελε με τίποτα μέσα στο σπίτι. Κι έτσι η μάνα πίεζε τον γιο να χωρίσει τη Λιν και να παντρευτεί μια πλούσια κοπέλα από την Κίνα, την οποία είχε διαλέξει η ίδια προσωπικά, η οικογένεια της οποίας ήταν κιόλας έτοιμη να πληρώσει «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» μιας και ο γιος της Πίτερ είχε αυστραλιανή υπηκοότητα.

Στις 3 Μαΐου 2012 λοιπόν η Ζουάνγκ επιτέθηκε στη Λιν με ένα σφυρί, κοπανώντας τη με μανία στο κεφάλι 33 φορές. Το όλο φονικό εκτυλίχθηκε μάλιστα μπροστά στα κατατρομαγμένα μάτια του δίχρονου παιδιού της Λιν. Η θανάσιμη πεθερά τύλιξε κατόπιν το άψυχο κορμί της νύφης σε ένα νάιλον και το ίδιο βράδυ την πέταξε στη θάλασσα. Συνελήφθη και καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 22 ετών…



Η υπερπροστατευτική Μα Ντάνκαν


Η Ελίζαμπεθ Αν «Μα» Ντάνκαν ήταν η επιτομή της υπερπροστατευτικής κα κτητικής μητέρας, κάτι που εκδηλώθηκε ήδη από τη στιγμή που ο γιος της της ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παντρευτεί: η μάνα έπεσε στα πατώματα και ούρλιαζε υστερικά ικετεύοντάς τον να μην την εγκαταλείψει. Η Μα αποκαλούσε εξάλλου τον Φρανκ «το αγοράκι της μαμάς» και απαιτούσε να εγκαταλείπει την έγκυο γυναίκα του για να περνά περισσότερο χρόνο μαζί της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λοιπόν η καλιφορνέζα πεθερά προσπαθούσε να ενοχλεί και να απειλεί τη νύφη Όλγα, προσπαθώντας να την κάνει να φύγει από το σπίτι. Εκείνη τα έλεγε φυσικά στον σύζυγό της, αν και αυτός έσπευδε να υπερασπιστεί τη μητέρα του κάνοντας λόγο για συζυγικές υπερβολές.

Τότε, στις 18 Νοεμβρίου 1958, δύο πληρωμένοι δολοφόνοι απήγαγαν τη νύφη, τη σκότωσαν και την έθαψαν στα γρήγορα σε απομονωμένο μέρος. Οι δυο φονιάδες συνελήφθησαν λίγες εβδομάδες αργότερα και ομολόγησαν αμέσως τον εντολοδότη τους, τη Μα Ντάνκαν δηλαδή, η οποία καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης. Τέσσερα χρόνια εφέσεων αργότερα, η θανάσιμη πεθερά οδηγήθηκε στον πολιτειακό θάλαμο αερίων και εκτελέστηκε (8 Αυγούστου 1962), όπως και οι δύο συνεργοί της τρεις ώρες αργότερα…



Η κύπρια θανάσιμη πεθερά Στυλλού Παντοπίου-Χριστοφή


Η 36χρονη Γερμανίδα Έλλα Μπλάιχερ ήταν εδώ και 15 χρόνια παντρεμένη με τον κύπριο μετανάστη στην Αγγλία Σταύρο Χριστοφή, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Όλα πήγαιναν καλά για το ζευγάρι μέχρι το 1953 τουλάχιστον, όταν η μητέρα του Σταύρου, Στυλλού, μετακόμισε από την Κύπρο στην Αγγλία για να ζήσει δίπλα στον γιο της και τη φαμίλια του. Από την πρώτη στιγμή, πεθερά και νύφη δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, καθώς η Στυλλού ζήλευε τη σχέση του γιου της με τη γυναίκα του και διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή του.

Όσο οι εντάσεις κλιμακώνονταν, η Έλλα έδωσε το τελεσίγραφο στον Σταύρο ή στέλνεις πίσω τη μάνα σου στην Κύπρο ή χωρίζουμε και φεύγω με τα παιδιά. Ο γιος εξομολογήθηκε στη μάνα του τα καθέκαστα και εκείνη βρήκε αμέσως τη λύση: η Έλλα έπρεπε να βγει από τη μέση. Κι έτσι τη νύχτα της 29ης Ιουλίου 1954 η Στυλλού χτύπησε στο κεφάλι τη νύφη της με την τεφροδόχο του φούρνου, την ώρα που ο Σταύρος έλειπε από το σπίτι. Κατόπιν στραγγάλισε ανενόχλητη την Έλλα και μετέφερε το πτώμα της στον κήπο, όπου και το παρέδωσε στις φλόγες.

Η φονική πεθερά βγήκε κατόπιν στον δρόμο και ειδοποίησε διερχόμενο οδηγό για τη νύφη της που καιγόταν μυστηριωδώς στην αυλή, ζητώντας του να καλέσει την αστυνομία (η Στυλλού δεν μιλούσε λέξη αγγλικά). Η αστυνομία βρήκε ωστόσο κηλίδες αίματος στο σπίτι και έβαλε αμέσως την πεθερά στο στόχαστρο, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο και απαγχονίστηκε τελικά στις 13 Δεκεμβρίου 1954, όταν η παράνοια που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Κι αυτό μάλιστα δεν θα ήταν το μόνο θύμα της Στυλλούς, καθώς το 1925 η ίδια είχε ως νύφη εξοντώσει τη δική της πεθερά! Έπειτα από έναν ιδιαίτερα έντονο καυγά ανάμεσα στις δύο γυναίκες, η Στυλλού άρπαξε ένα αναμμένο δαυλί και το έβαλε στο στόμα της πεθεράς της, συνεπικουρούμενη από δυο συγχωριανές της, που κρατούσαν το στόμα του θύματος ανοιχτό. Ο όρκος σιωπής που έδεσε τις τρεις φόνισσες και η αλληλοκάλυψή τους κατά την δίκη που ακολούθησε είχαν ως αποτέλεσμα την απαλλαγή της Στυλλούς από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs