Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Goodbye στο δολάριο λέει η Μόσχα και φορτώνει χρυσό


Tο ενδεχόμενο να εισαγάγει την χρήση των εθνικών νομισμάτων στις εξωτερικές συναλλαγές ως απάντηση στις ...
νέες αμερικανικές κυρώσεις, εξετάζει η Μόσχα.




Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, ως αντιστάθμισμα στις αμερικανικές κυρώσεις, αυξάνει διαρκώς τα αποθέματα σε χρυσό τόσο για την πραγματοποίηση πληρωμών, όσο και για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του χρηματοοικονομικού της συστήματος.


«Μειώνουμε την εξάρτησή μας»

Οπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία24», οι νέες αμερικανικές κυρώσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις προμήθειες των Ρώσων παραγωγών προς τρίτες χώρες.

«Κυρώσεις υπήρχαν πάντα, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις της Αμυντικής Βιομηχανίας», επεσήμανε ο Μαντούροφ.

«Γι αυτό τον λόγο υλοποιώντας τους στόχους που είχαμε θέσει στον τομέα των μηχανοκατασκευών, αξιοποιώντας τις εγχώριες τεχνολογικές δυνατότητες, θέσαμε ως στόχο να συνεχίσουμε να έχουμε τον ίδιο όγκο παραγόμενων ειδών με την ίδια ποιότητα και προδιαγραφές, που είχαν τα εισαγόμενα από το εξωτερικό είδη. Και αυτό θα το συνεχίσουμε ώστε να μειώσουμε την εξάρτηση από τον τεχνολογικό εξοπλισμό των ξένων χωρών», κατέληξε ο Μαντούροφ.


Στοιβάζει χρυσό η κεντρική Τράπεζα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το ΔΝΤ, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε 26,1 τόνους χρυσού τον Ιούλιο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αγορά από το 2017, αυξάνοντας τα αποθέματά της στους 2,170 τόνους.

Το απόθεμα αποτιμάται στα 77,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το site της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, ενώ σε τρέχουσες τιμές η αξία ανέρχεται στα 83,6 δισ. δολάρια.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει η Ρωσία προσεγγίζουν τα υψηλά της σοβιετικής εποχής, όταν ανέρχονταν στους 2800 τόνους, το 1941. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία 10ετία τα αποθέματα χρυσού έχουν 10πλασιαστεί.

Σύμφωνα με το World Gold Council, η Ρωσία είναι ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού, αλλά ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος παραγωγός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs