Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Διάσημη καλλονή στο Instagram... ξεγέλασε τους πάντες - Η Αmalia Ulman έκρυψε πολλά από το κοινό


Η Amalia Ulman ξεκίνησε να γεμίζει τον λογαριασμό της στο Instagram το 2014, με selfies από την ....
καθημερινότητα της στο Λος Άντζελες. 




Η ζωή της έμοιαζε σαν αυτήν που έχει κάθε εύπορος άνθρωπος και τίποτα δεν προμήνυε το πώς θα έληγε αυτή η ιστορία. Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 90.000 followers.

Και ενώ στην αρχή παρουσίαζε τον εαυτό της σαν μια κοπέλα που είχε κάνει ναρκωτικά, πλαστικές επεμβάσεις και πόζαρε με όπλα, λίγο αργότερα ξεκίνησε να αναρτά φωτογραφίες όπου κάνει γιόγκα, επιλέγει υγιεινά τρόφιμα και στο τέλος κατέληξε στην αγκαλιά ενός άντρα. Μέσα σε 5 μήνες, ο λογαριασμός της νεαρής είχε γεμίσει με 175 φωτογραφίες, ενώ η τελευταία της δημοσίευση έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2014, στην οποία και αποκάλυψε σε όλους ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν μια «παράσταση», ένα έργο τέχνης και όχι η πραγματική της ζωή.



Η Amalia ομολόγησε πως όλη η διαδικασία έγινε βάση σχεδίου, μέσα από προσωπικές της έρευνες, ενώ διέθετε μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος, όπως κάθε έργο. Μιλώντας στα ΜΜΕ, αποκάλυψε ότι οι χρήστες θύμωσαν μαζί της και την κατηγόρησαν «ότι είπε ψέματα στους ανθρώπους», όμως όπως είπε η ίδια, είναι η στιγμή που επιτέλους ο κόσμος πρέπει να μάθει τι είναι τα ψέματα του διαδικτύου. Το έργο της με τίτλο «Excellences & Perfections», κατάφερε να μπει στις συλλογές μεγάλων γκαλερί μοντέρνας τέχνης του Λονδίνου όπως οι Whitechapel Gallery και Tate Modern, ενώ τα διεθνή μέσα υποστηρίζουν ότι ίσως αυτό να είναι το πρώτο «αριστούργημα του Instagram».




Οι χαρακτήρες που η νεαρή επέλεξε να υποδυθεί, αποτελούσαν τα πιο δημοφιλή γυναικεία πρότυπα του διαδικτύου, επομένως το μόνο που έκανε, ήταν να τα βάλει σε μια σειρά και να πλέξει μια ιστορία γύρω από αυτά. Βέβαια, η καλλιτέχνιδα παρατήρησε ότι αυτή της η πράξη έγειρε το μίσος του κόσμου και ενόχλησε πολλούς χρήστες, όμως για να αποδώσει το σωστό αποτέλεσμα, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό σε προσωπικές της εμπειρίες, καθώς όπως αποκάλυψε εργαζόταν ως συνοδός πολυτελείας, όσο σπούδαζε καλές τέχνες στο Λονδίνο. Η κατηγορία της «απάτης» του κόσμου λοιπόν, ήταν για αυτήν η μεγάλη απόδειξη του χάσματος ανάμεσα στην πραγματική ζωή και την παρουσίαση της στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, η ίδια θέλησε να αποδείξει πως η θηλυκότητα είναι ένα κατασκευασμένο προϊόν και δεν κληρονομείτε ούτε το έχουν όλες οι γυναίκες. Όπως και να έχει, το «Excellences & Perfections» κατάφερε να ταρακουνήσει τον κόσμο και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την επιτυχία του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs