Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πρώην υπουργός νοικιάζει το εξοχικό του μέσω Αirbnb για 1.138 ευρώ τη βραδιά (Εντυπωσιακές φωτογραφίες)


Μια εντυπωσιακή βίλα με πισίνα, μοναδικά έργα τέχνης και μοντέρνα διακόσμηση, βρίσκεται ...
λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αττική και συγκεκριμένα στην Ερέτρια της Εύβοιας.. 
Η βίλα αυτή ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη και τη σύζυγό του Μίνα.

Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Ερέτριας καθώς πολύ συχνά επισκέπτονται την Εύβοια όπου και διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 


Εδώ και αρκετό καιρό νοικιάζουν το εξοχικό τους μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Airbnb.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού στο οποίο δεσπόζουν τα έργα της πολυβραβευμένης ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.


Όπως φαίνεται στην πλατφόρμα Airbnb, το σπίτι νοικιάζεται για 1.138 ευρώ τη βραδιά. Εάν ο επισκέπτης του προκαλέσει φθορές, τότε θα πληρώσει αποζημίωση που αγγίζει ακόμη κα τις 4.180 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 3 Ιουλίου 2004, λίγο πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης 5 «Ερετριείς» ζωγράφοι, στην οποία συμμετείχε και η κ. Μίνα Βαλυράκη. 


Ο Μαντρότοιχος του Atelier Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια ξανάζησε παλιές στιγμές δόξας. Στην έκθεση παρουσιάσθηκαν ενότητες έργων των διακεκριμένων ζωγράφων Βακαλό, Βαλυράκη, Βασιλείου, Σκιαδαρέση και Φασιανού, δηλαδή καλλιτεχνών, που είτε έζησαν στην Ερέτρια, είτε ζωγράφισαν την Ερέτρια. 


«Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δένονται με ένα χώρο. Εκεί εμπνέονται, δημιουργούν και ονειρεύονται. «Δεν είναι βέβαια απόλυτο. Εγώ ζωγράφιζα για χρόνια στον υπόγειο χώρο κάτω από το σπίτι μου, ένα υπέροχο loft στο Χολαργό, όπου μπορούσα να συγκεντρωθώ.


Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να ζωγραφίσω και δίπλα στη θάλασσα, στο σπίτι μου στην Ερέτρια ή στη Φλωρεντία, σε ένα μπαλκονάκι-σοφίτα στο διαμέρισμα με το όνομα Buonarroti, από όπου βλέπω τον τρούλο του Santo Spirito» είχε πει. 


Υπάρχει άραγε ένα έργο της που δεν θα το έδινε ποτέ; «Το πορτρέτο του πατέρα μου» είχε πει η διάσημη ζωγράφος με αφορμή την παρουσίαση της πρωτότυπης συλλογής της «MinaP.V.+TDS».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο