Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τα sms που «καίνε» την Αζια Αρτζέντο: Ο μικρός ήταν ξαναμμένος και μου ρίχτηκε, το σeξ ήταν αλλόκοτο - Το 22χρονο σήμερα «θύμα» της ηθοποιού λύνει τη σιωπή του


Ο Τζίμι Μπένετ, ο νεαρός ηθοποιός που κατηγόρησε πριν μερικούς μήνες την Άζια Αρτζέντο για αποπλάνηση, την εποχή που...
ο ίδιος ήταν ανήλικος, έλυσε επιτέλους τη σιωπή του, 





μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ και κινδυνεύει να υπονομεύσει την πορεία κινήματος #MeToo.

Όπως μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times τη Δευτέρα, ο 22χρονος σήμερα Μπένετ είχε εκδηλώσει προ μερικών μηνών στην ηθοποιό την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εις βάρος της, για την «σεχουαλική κακοποίηση» που υπέστη στα 17 του χρόνια, και που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του προκάλεσε πλήθος ψυχολογικών προβλημάτων, αφήνοντάς τον ανίκανο να δουλέψει.

Η 42χρονη ηθοποιός, δεδομένου ότι την ίδια εποχή είχε μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά για τον βιασμό της σε νεαρή ηλικία από τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, φοβήθηκε το σκάνδαλο και αποφάσισε τελικά να εξαγοράσει την σιωπή του νεαρού, με 380.000 δολάρια. Το υπέρογκο αυτό ποσό, σύμφωνα με την ίδια, κατατέθηκε στον λογαριασμό του νεαρού Μπένετ από τον τότε φίλο της, Άντονι Μπουρντέν, τον διάσημο σεφ που έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, και επομένως δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τα λεγόμενα της Αρτζέντο. «Ήταν δική του ιδέα να δώσουμε αυτά τα χρήματα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είχαμε άλλες παρεμβάσεις στην προσωπική μας ζωή» δήλωσε εχθές η 42χρονη, επιμένοντας ότι δεν είχε ποτέ ερωτικές σχέσεις με τον νεαρό και ότι ο ίδιος αποφάσισε απλώς να εκμεταλλευτεί την φιλία τους (γνωρίζονταν από τότε που το αγόρι ήταν επτά ετών) για να την εκβιάσει.

Ο Μπένετ, που στα εφτά του χρόνια είχε υποδυθεί σε ταινία τον γιο της Αρτζέντο, έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση μετά το ξέσπασμα του Σαββάτου την Τετάρτη. Όπως επισημαίνει σε αυτήν, όταν συνέβη το περιστατικό (η φερόμενη αποπλάνηση στο δωμάτιο ξενοδοχείου της ηθοποιού) το 2013, ήταν υπερβολικά «φοβισμένος και ντροπιασμένος» για να κάνει το οτιδήποτε. Αρκετά χρόνια μετά, αποφάσισε να... διεκδικήσει το δίκιο του, ζητώντας αποζημίωση για όσα του είχαν συμβεί από την γυναίκα που θεωρεί υπεύθυνη για την καθοδική πορεία της ψυχικής του υγείας και της καριέρας του.



«Προσπάθησα να δικαιωθώ με έναν τρόπο που μου φαινόταν λογικός εκείνη την εποχή, επειδή δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τις επιπτώσεις της δημοσιοποίησης της ιστορίας μου. Εκείνη την εποχή πίστευτα ότι υπήρχε ακόμα ένα κοινωνικό στίγμα, για τους άνδρες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν τη σκοπιά ενός έφηβου αγοριού για τι πραγματικά είχε συμβεί τότε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο Μπένετ.

Αναφορικά με την απόφασή του να διεκδικήσει χρήματα από τη γυναίκα που τον «αποπλάνησε» αρκετά χρόνια μετά το συμβάν, τη δικαιολόγησε λέγοντας ότι το «ψυχικό του τραύμα» βγήκε ξανά στην επιφάνεια όταν άκουσε την ίδια να μιλά δημόσια για τον βιασμό της από τον Γουάινστιν.

Ο Μπένετ, που σήμερα ζει στο Λος Άντζελες με την φίλη του και πλέον ακολουθεί καριέρα στη μουσική, εξέφρασε στη δήλωσή του τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για όλες τις γυναίκες που είχαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες κακοποίησής τους, στα πλαίσια του κινήματος #MeToo. «Εγώ δεν μοιράστηκα από την αρχή την ιστορία μου επειδή επέλεξα να χειριστώ το ζήτημα ιδιωτιά με την γυναίκα που πιστεύω ότι με αδίκησε», αναφέρει ο νεαρός, εξηγώντας ότι πλέον θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, ξεπερνώντας την επώδυνη εμπειρία του παρελθόντος του. «Μέχρι στιγμής χρειάστηκε να ξεπεράσω αρκετές δυσκολίες στη ζωή μου, και αυτό είναι κάτι ακόμα που θα ξεπεράσω, εν καιρώ. Θα ήθελα να αφήσω πίσω μου αυτό το συμβάν στη ζωή μου και σήμερα επιλέγω να προχωρήσω, εγκαταλείποντας την σιωπή», καταλήγει η δήλωση.


«Ο μικρός ήταν ξαναμμένος και μου ρίχτηκε»

Την ώρα που οι δηλώσεις του νεαρού Μπένετ σχολιάζονται ποικιλοτρόπως από τα διεθνή ΜΜΕ, ο ιστότοπος TMZ δημοσιεύει μία από τις περίφημες φωτογραφίες που δείχνουν την Αρτζέντο με τον 17χρονο ηθοποιό στο κρεβάτι του ξενοδοχείου της το 2013. Σύμφωνα με πηγές του site, οι selfies τραβήχτηκαν λίγη ώρα αφότου η Άζια έκανε για πρώτη - και τελευταία - φορά σεχ με το αγόρι και τους δείχνει γυμνούς και ξαπλωμένους, να ακουμπούν τρυφερά τα κεφάλια τους.

Αυτές οι φωτογραφίες αποτέλεσαν ένα από τα «πειστήρια» που ο νεαρός σκόπευε να δημοσιοποιήσει, εάν η Αρτζέντο δεν συμφωνούσε να του δώσει τελικά τα χρήματα που της ζητούσε, αναφέρει το TMZ.

Αυτό ωστόσο που πραγματικά «καίει» την 42χρονη είναι τα μηνύματα που αντάλλαξε πρόσφατα με μια φίλη της, στα οποία παραδέχεται την σεχουαλική επαφή που είχε με το αγόρι, παρά το γεγονός ότι στην επίσημη δήλωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά το συμβάν, λέγοντας ότι έδωσε τα χρήματα στον Μπένετ απλά και μόνο από συμπόνια!

«Έκανα σεχ μαζί του. Ήταν αλλόκοτο. Δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικος τότε, το έμαθα μετά, όταν με εκβίασε» αναφέρει ένα μήνυμα της Αρτζέντο, και το επόμενο SMA αναφέρει: «Το κοινό δεν ξέρει τίποτα. Μόνο όσα έγραψαν οι New York Times, μια μονόπλευρη ιστορία. Ο μικρός ήταν ξαναμμένος και μου ρίχτηκε». Απαντώντας στην ερώτηση της φίλης της για τις φωτογραφίες που την ενοχοποιούν, η 42χρονη λέει ότι κατά την άποψή της «δεν έχουν καμία σημασία». «Στη μία φαίνονται απλά τα βυζιά μου και ο ίδιος είναι όρθιος», γράφει η ηθοποιός.

Στη συνομιλία των sms που δημοσιεύει το TMΖ, η Αρτζέντο επισυνάπτει ένα χειρόγραφο σημείωμα του νεαρού, το οποίο ο Μπένετ έγραψε μετά το σεχ. Σε αυτό ο 17χρονος τότε Μπένετ γράφει ότι αγαπάει πολύ την Αρτζέντο και ότι είναι πολύ χαρούμενος που ξανασυναντήθηκαν και μπήκε ξανά στη ζωή του. «Μου έγραψε αυτό το σημείωμα μετά και συνέχισε να μου στέλνει με δική του πρωτοβουλία γυμνές φωτογραφίες όλα αυτά τα χρόνια. Οι φωτογραφίες σταμάτησαν δύο εβδομάδες πριν την επιστολή του δικηγόρου του. Δεν με βίασε αλλά κατά τη διάρκεια του σεχ ήμουν παγωμένη. Μόλις τελείωσε, μου είπε πως είχε σεχουαλικές φαντασιώσεις

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs