Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα;


Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση βοηθά το άτομο να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει ...
τα προβλήματα που προκαλούν ή επιδεινώνουν την κατάθλιψή του




Αυτό εξαρτάται από την σοβαρότητα και την επιμονή των καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Πολλοί άνθρωποι με ήπια έως μέτρια κατάθλιψη μπορούν να την ξεπεράσουν με την ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση βοηθά το άτομο να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούν ή επιδεινώνουν την κατάθλιψή του.

Ωστόσο, ορισμένες φορές για την πλήρη ανάρρωση της σοβαρής και επίμονης κατάθλιψης, μπορεί να είναι απαραίτητος ο συνδυασμός ψυχολογικής θεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης με οξεία έναρξη (που εκδηλώνεται μέσα σε ημέρες ή εβδομάδες), την ανακούφιση των χρόνιων καταθλιπτικών συμπτωμάτων (που διαρκούν περισσότερο από δύο χρόνια), καθώς και την πρόληψη της υποτροπής (επαναλαμβανόμενα επεισόδια).

Επιπλέον, στην κατάθλιψη είναι συχνή η παρουσία φυτικών συμπτωμάτων (που σχετίζονται με το αυτόνομο νευρικό σύστημα), όπως η διαταραχή του ύπνου (κυρίως αφύπνιση πολύ νωρίς το πρωί), η διαταραχή της όρεξης (που συνοδεύεται από αυξομείωση του βάρους), η κόπωση, η ελάττωση της σεξουαλικής διάθεσης, η επιβράδυνση της σκέψης, του λόγου και των κινήσεων, καθώς και ο εκνευρισμός ή η διέγερση (ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs